Bankinter retalla el preu a Volkswagen: la guia per al 2023 és "massa optimista"

L'entitat situa la valoració de les accions en 198,9 euros i manté el consell de 'compra'

Per

Bolsamania | 04 abr, 2023

Els analistes de Bankinter contemplen per a Volkswagen unes estimacions més conservadores que les de la pròpia companyia. "De cara al 2023, les guies sorprenen per la seva solidesa", "segons la nostra opinió són xifres massa optimistes", diuen. Per això, redueixen el preu objectiu fins als 198,9 euros per acció, des dels 218,8 euros, alhora que mantenen la recomanació de comprar.

En concret, la companyia automobilística apunta a un creixement de lliuraments del 14,5% interanual, uns ingressos entre un 10% i un 15% superiors i un augment del marge EBIT entre el 7,5% i el 8,5%. A més, considera que les distorsions a la cadena de subministrament milloraran i permetran un avenç rellevant en els lliuraments de vehicles.

Mentrestant, a Bankinter estimen un augment d'ingressos del 5% el 2023 i un marge EBIT per al grup del 7,1%.

Les xifres de Volkswagen els semblen "massa optimistes" per tres raons. La primera és que, com a referència, IHS anticipa un creixement de producció del 3% el 2023, però complir els objectius de la companyia suposaria augmentar la seva quota de mercat fins a un 11,2% des del 10,1% el 2022.

En segon lloc, creuen que augmentar preus de manera sostinguda al futur serà cada cop més complicat. "Les distorsions a la cadena de subministraments es dissipen i l'oferta de semiconductors millora. Tot això obrirà pas a un escenari de reconstrucció de volums que s'unirà a un escenari de més costos de finançament", expliquen.

Finalment, la tercera raó és que un desplegament més gran d'elèctrics al futur suposarà un repte per als marges.

Últimas noticias