Bankinter millora Técnicas Reunidas fins a neutra i n'eleva el preu objectiu

Gràcies als preus de l'energia, que funcionaran de catalitzadors

Per

Bolsamania | 11 abr, 2022

Els experts de Bankinter han elevat les accions de Técnicas Reunidas des de vendre a neutral i el seu preu objectiu de 8,30 euros per acció a 8,80 euros per l'alça dels preus del petroli i el gas, que funcionaran de catalitzadors, i les majors inversions previstes. Tot això, conclouen, impulsarà la cartera de comandes.

"El fort augment del preu aquest any, en un context de guerra Rússia-Ucraïna i de temor de disrupcions en els subministraments, posa de manifest la necessitat d'invertir en petroli i gas. Durant els últims anys va augmentar el flux inversor cap a les energies netes en detriment del petroli i aquesta crisi ha posat de manifest la necessitat d'inversió al sector”, assenyalen.

Podeu consultar aquí el directe especial de Bolsamanía sobre la guerra (en castellà).

D'altra banda, creuen que la cartera de comandes, que es va veure molt afectada per la pandèmia, ara es pot veure impulsada a causa de les inversions més grans. Això és perquè part dels projectes s'han reprogramat i reactivat. Així mateix, destaquen que la seva cartera està més diversificada, amb menor dependència de l'Orient Mitjà (35%) i incrementa progressivament la seva presència en energies renovables, "tot i que encara representa un petit percentatge de la seva cartera".

"No obstant, per la pròpia naturalesa de la seva activitat, té una elevada dependència del petroli. L'àrea d'Upstream i Downstream representa el 77% de la cartera", sentencien.

Indiquen que la clau és la seva exposició en les renovables i la reducció de la seva dependència del petroli i el gas, que ara mateix suposa un 8% de la cartera d'oportunitats.

Tot i això, adverteixen que la millora que se seguirà donant una vegada es vagi superant la pandèmia del coronavirus, serà moderada, precisament, per les disrupcions de la guerra. "Ajudaran la recuperació de les inversions al sector i l'estalvi de costos implementat (estimem +1,8% el 2026). Aquest aspecte és crucial i un dels focus del mercat", argumenta.

D'altra banda, el deteriorament dels comptes ha portat a sol·licitar a la SEPI un ajut de 340 milions d'euros del Fons de Suport a la Solvència d'Empreses Estratègiques que s'estructura en dos trams: 175 milions per enfortir els fons propis i 165 milions com a préstec ordinari. Això fa palès l'elevat impacte que ha tingut la Covid-19 i l'entrada de l'Estat com a observador, limitant el repartiment de dividends durant el període.

Últimas noticias