Bankinter inicia la cobertura de Logista a un preu de 28,45 euros i amb consell de 'comprar'

Atorga a la companyia un potencial de revaloració del 17,2%

Per

Bolsamania | 12 oct, 2023

Els estrategs de Bankinter han iniciat la cobertura de Logista amb un consell de comprar i atorgant a les seves accions un preu objectiu de 28,45 euros, xifra que suposa un potencial de revaloració del 17,2% respecte als nivells actuals de cotització (24,22 euros).

Des de l'entitat destaquen que el pla estratègic de diversificació de tabac "està funcionant i l'entorn actual, amb els tipus elevats a Europa, és favorable per a Logista".

En aquest sentit, comenten que la distribució de tabac suposava un 71% de les vendes econòmiques del grup el 2022, cosa que suposava un repte de cara al futur. Logista es va marcar com a objectiu reduir aquesta dependència mitjançant l'adquisició de companyies de mida petita i mitjana que realitzessin activitats complementàries a les del grup. Per a aquest objectiu podrien comptar amb una capacitat d'inversió en el rang 700/1.000 milions deuros.

"Gràcies a aquest Pla, estimem que aquesta dependència podria reduir-se fins al 50% de les vendes econòmiques el 2026. En aquesta línia, Logista ja ha realitzat la compra de Speedlink Worldwide Express, Transports El Mosca, Carbó Collbatallé i Gramma Farmaceuti", afegeix Jorge Pradilla González, analista de Bankinter.

Pel que fa a la inflació, els contractes de Logista amb els clients li permeten la possibilitat de traslladar-li en molts casos les pujades del cost del carburant. Fins i tot, en alguns casos, podria traspassar la totalitat de les pujades de costos per inflació.

"Això li permetrà defensar els seus marges operatius millor que altres indústries en aquest entorn inflacionista", indiquen des de l'entitat.

Pel costat dels tipus, la seva posició de tresoreria i les condicions de la línia de crèdit que disposa amb Imperial Brands li permet beneficiar-se de l'entorn actual de tipus alts.

"En el cas de la línia de crèdit, Logista obté +75 p.b. per sobre de l'Euribor 6 mesos, cosa que li permet maximitzar la seva posició de caixa. Estimem que amb una posició de caixa mitjana de 2.200-2.300 milions d'euros obtindrà uns ingressos financers de 70 milions aproximadament com a mínim en els propers anys", assevera Pradilla González.

Així mateix, consideren que gràcies a la seva capacitat de generació de caixa "li permet mantenir de manera sostenible la seva atractiva política de dividends i invertir en altres segments com el transport o la distribució farma", expliquen a Bankinter.

"La seva capacitat per generar caixa li permet continuar amb la generosa política de retribució a l'accionista. Assumint un payout (% de distribució de dividends) del 90% com a mínim del BNA en dividends, la rendibilitat per dividend als preus actuals se situaria al rang del 7%-9% fins al 2028", conclou Pradilla González.

Últimas noticias