Bankinter i Sabadell, de l'atac de Gotham a Grifols: "No hi ha novetats" i "aporta poc"

La companyia d'anàlisi va plantejar set dubtes nous sobre la farmacèutica i la seva relació amb Scranton

Per

Bolsamania | 21 feb, 2024

Actualitzat : 11:56

Els experts de Bankinter ho tenen clar: el darrer informe de Gotham City Research sobre Grifols no aporta res de nou. "No hi ha novetats, no podem extreure'n conclusions i no variem la nostra recomanació tàctica de vendre", asseveren. I en la mateixa línia s'expressen els analistes de Sabadell: “Aquest segon informe aporta poc davant del que es va publicar inicialment”.

Els estrategs de Bankinter analitzen, al seu informe diari de mercats, l'últim atac de la companyia d'anàlisi contra la farmacèutica catalana i les seves conseqüències que podria tenir per a la cotització a la borsa de Grifols.

I és que Gotham havia llançat set preguntes sobre la consolidació de Haema i BPC Plasma tant per part de Grifols com de Scranton, les relacions comercials entre Scranton i Grifols més enllà de lloguer d'oficines, els pagaments a compte realitzats per Grifols a Scranton, els préstecs de Grifols a Scranton, els detalls de les inversions realitzades per Grifols en societats vinculades i si Scranton n'és un beneficiari, l'accionariat de Scranton i, finalment, la realització d'una auditoria.

"Gotham no aporta nova informació ni la carta es pot considerar un document d'anàlisi, més aviat és una sèrie de preguntes obertes", comenten des de Bankinter. Els analistes del banc recorden que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ja ha demanat informació a Grifols, que ja ha respost als requeriments, encara que "el contingut del que sol·licita i la resposta no són públics".

Els estrategs de Bankinter expliquen que el regulador ha anunciat que està analitzant la documentació facilitada per la companyia, i ha avisat que aquest procés podria portar diverses setmanes, i per això no ha fixat cap data per a la seva conclusió.

"No hi ha novetats, no podem extreure'n conclusions i no variem la nostra recomanació tàctica de vendre", expliquen aquests analistes, que remarquen que el preu objectiu que atorguen als títols de la farmacèutica "segueix en revisió".

Per acabar, assenyalen que les accions de la companyia, que van arribar a caure fins a un 7% després de conèixer l'informe de Gotham, es van anar recuperant durant la sessió per "tancar amb una mínima baixada".

La resposta de Grifols a l'informe va ser immediata. En un comunicat remès a la CNMV va assegurar que les últimes insinuacions llançades per la companyia nord-americana eren "malintencionades, falses i enganyoses", i que l'"únic objectiu" de Gotham amb aquest nou informe era "desestabilitzar Grifols i provocar dubtes entre els inversors" institucionals".

"Ja hem respost cadascuna de les seves malintencionades i enganyoses preguntes", es va defendre Grifols, que va remarcar que el Consell d'Administració "continua reiterant el ferm compromís amb la transparència, la integritat i la conducta ètica". A més, va recordar, en relació amb el seu litigi contra Gotham, que està "facilitant a les diferents autoritats la sol·licitud d'informació".

Últimas noticias