Bankinter cau amb força: els comptes del quart trimestre incompleixen previsions

Renta 4 destaca que les xifres trimestrals se situen "per sota de les estimacions"

Per

Bolsamania | 25 gen, 2024

Les accions de Bankinter lideren els descensos en l'IBEX 35 (-5%; 5,81 euros) després que l'entitat hagi presentat uns resultats del quart trimestre del 2023 per sota del que s'esperava, malgrat que el banc ha aconseguit un benefici rècord al conjunt de l'any.

Els analistes de Renta 4, que aconsellen sobreponderar les seves accions, amb una valoració de 7,77 euros per acció, comenten que els resultats del quart trimestre s'han situat "per sota de les estimacions", fet que explica la reacció negativa del mercat.

Les xifres "s'han situat per sota de les nostres estimacions i les de consens a les principals línies del compte de resultats, amb les comissions netes com a excepció, que han superat les previsions, i la lectura negativa de les despeses d'explotació", expliquen aquests experts.

Durant el trimestre, el marge d'interessos va augmentar un 22%, fins als 575 milions, però el consens esperava una pujada del 23%. A més, el benefici net trimestral de 160 milions ha pujat un 23% enfront del quart trimestre del 2022, però ha estat un 16% menor del que esperava el consens.

"El cost del passiu augmenta 24 punts bàsics enfront del tercer trimestre, i els dipòsits a la clientela pugen en 28 punts bàsics. Això contrasta amb un menor augment de la repreciació de la cartera de crèdit (26 punts bàsics), i porta el marge de clients a cedir 2 punts bàsics durant el trimestre", afegeixen des de Renta 4.

"Les comissions al quart trimestre han mostrat un creixement del 7% interanual i en acumulat el 2023 donen un avenç del 3%, davant la guia de creixement a un dígit mitjà-baix. Les despeses d'explotació han sorprès a l'alça al quart trimestre, i portena un augment del 8% interanual el 2023, enfront de la guia de creixement a un dígit mitjà", destaquen.

"Les provisions augmenten al trimestre un +31% i +15% interanual, que suposa un cost de risc de 39 punts bàsics el 2023, la ràtio CET 1 “fully loaded” se situa al 12,30%, fet que suposa un consum de capital de 18 punts bàsics durant el trimestre", indiquen.

"En positiu", conclouen, "destaca la fortalesa dels ingressos, que malgrat unes despeses d'explotació a l'alça a més ritme enfront de l'esperat, permeten al banc tancar el 2023 amb una ràtio d'eficiència del 37,3% (vs. 44 % el 2022), i un ROT del 18,1%”.

Últimas noticias