Bankinter apuja el preu objectiu d'Acciona i Acciona Energia i manté la compra

Per la recuperació gradual del preu de l'electricitat, millora en infraestructures i venda d'actius

Per

Bolsamania | 10 jun, 2024

Bankinter ha elevat el preu objectiu d'Acciona i d'Acciona Energia, alhora que ha mantingut la seva recomanació de compra sobre les dues companyies. L'entitat destaca la recuperació gradual en els preus de l'electricitat, les millores noves en infraestructures i la venda d'actius.

En concret, pel que fa a Acciona, el preu objectiu es col·loca ara als 136 euros, enfront dels 126 euros previs, pels ajustos en Acciona Energía i Nordex.

Entre els motius, assenyalen a la recuperació gradual dels preus de l'electricitat, la venda d'actius "que permetrà aflorar el valor de la cartera de renovables i reduir-ne el palanquejament", la retallada de tipus del Banc Central Europeu (BCE) "que beneficia les companyies amb forts plans d'inversió i alt endeutament", la bona evolució de Nordex i de la divisió d'infraestructures i el potencial de revaloració superior al 10%.

Sobre Acciona Energía, han revisat a l'alça el preu objectiu fins als 23,1 euros, enfront dels 21,5 euros d'abans, a causa d'una lleugera millora en les estimacions a l'EBITDA 2028, l'amortització de l'autocartera i la venda d'actius.

Destaquen també la recuperació en els preus de l'electricitat, "que probablement tindrà continuïtat a la segona meitat d'any en vista de la bona evolució dels preus forward", la venda d'actius que podria aflorar el valor de la cartera del grup i la retallada de tipus del BCE.

"Encara veiem potencial de revaloració a aquests nivells. Pel costat menys positiu, no podem descartar que el grup alenteixi encara més el seu pla d'expansió o que pugui retallar el dividend en el futur amb l'objectiu de mantenir el deute sota control i retenir el rating de grau d'inversió", afegeixen.

Sobre la recuperació gradual dels preus de l'electricitat, expliquen que, després d'una mitjana inferior a 17 euros/MWh al març i abril, el preu del pool se situa a l'últim mes a l'entorn de 40 euros/MWh: "La caiguda als primers mesos de l'any es va deure a una feble demanda, un alt pes de les renovables en el mix elèctric i menors preus del gas i dels drets de CO2. La millora recent és conseqüència d'un buit tèrmic més gran i la recuperació dels preus del gas i dels drets de CO2".

Pel que fa al preu del gas, als primers mesos de l'any se situava a l'entorn dels 27 euros/MWh i ja s'ha recuperat cap als 35 euros/MWh: “El preu dels drets de CO2, que es trobava a 60 euros al març i abril, ja supera els 73 euros.

A més, amb l'objectiu de reduir deute i mantenir el grau d'inversió (BBB actual) Acciona Energía ha posat en marxa un procés de venda d'actius. D'una banda, una cartera de 308MW d'eòlica a Espanya amb cinc anys restants de vida regulatòria. Aquest paquet també inclou 372MW de projectes solars en desenvolupament. Els parcs solars resultants s'hibridaran amb els eòlics, aprofitant la connexió a la xarxa existent. D'altra banda, 175MW de generació hidroelèctrica. Són actius concessionals amb una vida mitjana restant de 23 anys.

"En total el grup podria ingressar uns 800 milions d'euros amb aquestes vendes. A més, també podrien servir per "cristal·litzar" el valor de la cartera", diuen.

Pel que fa a la divisió d'Infraestructures, a Bankinter creuen que "segueix mostrant un bon comportament. La cartera puja un 2% als primers tres mesos de l'any fins a un nou màxim històric. Dos terços corresponen a projectes i la resta a concessions. En projectes, la cartera representa més de 30 mesos d'activitat, cosa que proporciona gran visibilitat", asseguren.

Sobre Nordex, afirmen que la filial de turbines del grup es troba en un punt d'inflexió en la seva evolució operativa i financera i el mercat recull aquests factors positius amb una pujada al preu de l'acció del 34% l'any.

Els analistes també fan referència a la retallada de les guies 2024. Consideren que "era previsible a la vista dels baixos preus de l'electricitat als primers mesos de l'any".

Últimas noticias