Bankinter ajusta a la baixa el preu d'Acerinox, tot i que continua apostant per la companyia

Després d'analitzar els resultats del 2023 presentats per l'acereria

Per

Bolsamania | 06 mar, 2024

Bankinter ajusta el preu objectiu d'Acerinox a la baixa en un informe publicat aquest dimecres. Ho situa ara als 10,8 euros des dels 11,4 euros, encara que reitera el consell de comprar. El nou preu suposa atorgar a l'acereria un potencial de pujada que ronda el 14%.

La modificació en el preu es produeix després que el banc hagi revisat les seves estimacions després de conèixer els resultats del 2023 de la companyia.

Bankinter explica al seu informe els aspectes que valora positivament en Acerinox a mitjà termini. Aquests són: un entorn de mercat amb inventaris ajustats, el fet que s'observa recentment un lleuger repunt del preu del níquel, i els canvis estratègics, cap a mercats com els EUA enfront de Malàisia i cap a productes de més valor afegit, que mostren marges més elevats.

"El palanquejament continuarà sent raonable (cap a 1,5 vegades), en un entorn de capacitat de generació de caixa positiva, malgrat l'adquisició d'Haynes cap al tercer trimestre del 2024", afegeix el banc.

Davant d'això, des de Bankinter reconeixen que les perspectives per al primer trimestre del 2024 "mantenen un to caut" enfront l'encara debilitat al mercat inoxidable i el procés de renovació del conveni d'Algesires (actualment en vaga).

"Mantenim per tant l'opinió positiva, amb un potencial del 14% (i rendibilitat per dividend del 6,6%) que s'hauria de materialitzar a mesura que es consolida la millora de demanda", indiquen aquests experts.

Acerinox va anunciar el 29 de febrer passat que ha tancat el 2023 amb 228 milions de benefici, un 59% menys, a causa d'"una situació complexa de baixada de la demanda aparent als principals mercats en què opera". Per part seva, la facturació ha caigut fins als 6.608 milions d'euros, un 24% inferior a l'any anterior, mentre que la producció d'aceria, que ha arribat a les 1.945.615 tones, s'ha reduït un 11% respecte al 2022” per la forta caiguda del consum aparent”.

Últimas noticias