Bank of America reinicia Inditex amb el màxim consell i perspectives molt favorables

Espera que el seu model de negoci propiciï un creixement "2 o 3 vegades superior al del mercat"

Per

Bolsamania | 27 set, 2024

Actualitzat : 18:02

Inditex ha rebut una nova recomanació, amb un dels preus objectius més alts sobre la companyia actualment. Es tracta del consell de Bank of America (BofA), que reinicia la seva cobertura amb comprar i un preu objectiu de 61 euros, xifra que suposa atorgar-li un potencial de pujada al voltant del 15% des dels nivells actuals de cotització.

Les afirmacions de l'entitat sobre el "major jugador del sector tèxtil cotitzat a borsa" són especialment favorables. Bank of America espera que el model de negoci d'Inditex continuï propiciant un creixement "2 o 3 vegades superior al del mercat" impulsat per una combinació de millora en la densitat de vendes i tornada al creixement net en superfície.

La proporció de vendes a preu complet del grup ha millorat constantment als últims 10 anys, indica el banc, una tendència que espera que continuï, cosa que farà que Inditex registri marges bruts líders i en augment (58,1% segons BofA l'any fiscal 2025), juntament amb un palanquejament operatiu que donarà suport a l'expansió del marge EBIT (19,7% segons BofA l'any fiscal 2025).

El potencial de creixement futur del grup està recolzat per inversions tres vegades superiors a les dels seus competidors més propers durant els propers 24 mesos.

"Les nostres estimacions de BPA estan entre un 1 i un 5% per sobre del consens. Al nostre parer, les accions són atractives, cotitzant en línia amb la mitjana històrica (24 vegades PER) i haurien de generar un creixement anual compost del BPA del 12 %, amb un rendiment per dividend del 4%”.

DIVERSES VIES DE CREIXEMENT

Històricament, Inditex ha crescut a un ritme de 3-4 vegades el del mercat (15% de CAGR), amb un alt nivell de resiliència. A mesura que el grup ha anat racionalitzant la seva base de botigues als últims quatre anys, enfocant-se en menys botigues, però més grans, "veiem que aquesta estratègia continua donant fruits, ja que la densitat de vendes va créixer un 50% durant aquest període".

"A més, al nostre parer, els Estats Units (aproximadament l'11% de les vendes) representa una oportunitat significativa, considerant que el grup 'només' hi té una quota de mercat del 0,75% (enfront de més del 2% a nivell global). Esperem que els ingressos d'Inditex creixin orgànicament un 9% CAGR, impulsats per un creixement del 2% en espai i un creixement del 7% en vendes comparables”, explica Bank of America.

INVERSIONS QUE RECOLZEN ELS GUANYS DE QUOTA DE MERCAT

Durant els anys fiscals 2025-2026, el capex d'Inditex arribarà a un total combinat de 5.400 milions d'euros aproximadament, ja que està construint un nou centre de distribució a Espanya, cosa que és 3 vegades la despesa del seu competidor més proper al sector, explica Bank of America.

"Amb un balanç sòlid (1,2 vegades d'efectiu net/EBITDA), creiem que Inditex té la capacitat d'impulsar el seu potencial de creixement al futur previsible, en un moment en què les condicions macroeconòmiques i la nova competència exerceixen pressió sobre la indústria, això reforça encara més el potencial de guany de quota de mercat del grup, i la nostra estimació d'un CAGR de BPA del 12% durant els propers tres anys”.

UNS RESULTATS QUE VAN TORNAR A AGRADAR

Inditex va anunciar els seus resultats del primer semestre fiscal (de l'1 de febrer al 31 de juliol) l'11 de setembre passat, uns comptes que van tornar a ser ben rebuts i que van mostrar, una vegada més, un avançament de vendes per al tercer trimestre que va agradar al mercat.

Al primer semestre fiscal, la tèxtil va guanyar un 10,1% més, fins als 2.768 milions d'euros, i les seves vendes van créixer un 7,2%, fins als 18.065 milions. El marge net va pujar fins al 15,3% des del 14,9%. Les vendes a la botiga i en línia a tipus de canvi constant entre l'1 d'agost i el 8 de setembre van mostrar un creixement de l'11% respecte al mateix període del 2023. Les seves accions es van revalorar el dia de la publicació un 4,5%.

Bankinter, JP Morgan, RBC i Deutsche Bank van elevar la valoració de la companyia després de conèixer aquests resultats.

Així mateix, la tèxtil ha estat notícia aquesta setmana pel llançament del canal de compres en directe a Espanya i Europa, Zara Streaming.

Tècnicament, Inditex es manté cotitzant al voltant dels màxims històrics i sense oferir "ni el més mínim senyal de debilitat", indica César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch, que recomana esperar que es prengui un respir per entrar-hi, a nivells de 48 euros.

"Els bons nivells d'acumulació donen consistència a la seva tendència alcista principal. No descartem que pugui acabar assolit el nivell dels 60 euros a les properes setmanes", indica Nuez, coincidint amb el preu de Bank of America.

Últimas noticias