Banc Sabadell preveu guanyar 1.400 milions el 2020, un 75% més

L'entitat aspira a una rendibilitat del 13% el 2020

Per

Europa Press | 23 feb, 2018

Banc Sabadell presenta aquest divendres a Londres, davant inversors i analistes, el seu nou Pla Director. El Pla aborda l'estratègia de l'entitat per al període 2018-2020 i està sent exposat per l'alta direcció del banc, encapçalada per Josep Oliu, president de l'entitat, Jaume Guardiola, conseller delegat, Carlos Ventura, director de Banca Comercial de Banc Sabadell, Paul Pester, conseller delegat de TSB, i Miguel Montes, director general del banc català.

L'entitat preveu arribar a un benefici atribuït d'uns 1.400 milions al tancament de l'exercici 2020 en el marc d'aquest Pla, la presentació del qual ha enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El banc aspira a aconseguir un retorn sobre capital tangible (ROTE) del 13% el 2020, des del 7,27% al tancament de 2017, dada que permetrà al Sabadell incrementar els seus guanys de 801.500.000 d'euros obtinguts l'any passat a voltant d'un 75% quan conclogui el pla. "El nostre objectiu clau per als propers tres anys serà millorar la rendibilitat", explica el banc durant aquesta presentació.

"El nostre objectiu clau per als propers tres anys serà millorar la rendibilitat", ha afirmat el banc

En un context econòmic favorable durant els tres pròxims anys, Sabadell buscarà incrementar la seva rendibilitat amb el creixement del seu negoci bancari, la normalització del seu balanç a través d'una reducció progressiva dels seus actius problemàtics i un increment dels seus nivells d'eficiència.

El banc preveu un repunt del 5% anual durant els pròxims tres anys dels ingressos procedents del seu negoci bancari, amb una alça superior al 4% anual en els ingressos nets per interessos i una pujada de les comissions netes major al 6,5% cada any.

A més, Banc Sabadell estima que el seu volum de negoci creixerà un 4% anual, amb augments del 4% cada exercici tant en crèdit com en dipòsits, mentre que s'espera que els fons fora de balanç augmentin amb un ritme del 8% cada any.

OLIU JA HO VA ADELANTAR

El passat 6 de febrer, el president de Sabadell avançava aquest objectiu del 13% en el ROTE per al 2020 i explicava que el Pla Director se centraria justament en la millora de la rendibilitat i la creació de valor, gràcies a factors com el creixement del negoci i la millora de l'eficiència.

En un acte a Sabadell organitzat per la Cambra de Comerç d'aquesta ciutat, Oliu explicava fa dues setmanes que l'entitat encara aquest nou trienni amb un "punt de partida molt sòlid".

Oliu afegia que les seves perspectives econòmiques per al present any són molt positives i assegurava que la crisi política catalana ha tingut un impacte "marginal" en l'economia espanyola. No obstant això, advertia que si el xoc polític "es repetís de manera sistemàtica o periòdica", les previsions econòmiques "baixarien dràsticament. Podrien baixar per sota de l'1%, però avui això no està a l'horitzó".

UNES XIFRES SENSE SORPRESES

Banc Sabadell presentava el passat 2 de febrer els seus resultats de 2017. L'entitat rebia amb caigudes unes xifres que mostraven un increment del benefici del 12,8%, fins als 801.500.000 d'euros. Els comptes es van donar a conèixer el mateix dia quan CaixaBank publicava uns números que van ser pitjor valorats, cosa que el va portar a caure amb força, arrossegant amb ell Sabadell.

Els analistes assenyalaven que els comptes de Sabadell de 2017 no havien deparat grans sorpreses. Des de Renta 4 precisaven que s'havien situat un 1% per sota de les seves estimacions en marge d'interessos, compensat amb majors comissions netes, que van portar el marge brut a situar-se en línia amb el que esperaven. "Despeses d'explotació, un 1% per sobre de les nostres estimacions, i marge net, un -2% davant l'estimat. El benefici net se situa en línia", explicava Núria Álvarez, experta de Renta 4. En comparativa amb el consens, les xifres van estar en línia pràcticament al llarg de tot el compte de resultats, excepte en marge net, que van superar en un 6%.

Banc Sabadell acudeix a aquesta reunió a Londres amb la tranquil·litat que dóna saber que compta amb el suport dels analistes. Un 38% d'aquests aconsella 'comprar' títols del banc mentre que un 42% recomana mantenir-los. El percentatge dels quals recomanen 'vendre' ascendeix al 21%. Pel que fa al preu objectiu mitjà que li atorguen els experts, se situa en línia amb el preu actual de cotització (1,87 euros). Cal destacar també que el banc ha començat amb força l'any en borsa i se situa entre els valors de l'IBEX que millor ho fan (+9,4%).

Últimas noticias