Banc Sabadell pagarà un dividend de 8 cèntims en efectiu l'1 d'octubre

Totes les accions comprades fins al 26 de setembre inclòs donaran dret a rebre'l

Per

Bolsamania | 19 set, 2024

Actualitzat : 11:52

Banc Sabadell pagarà un dividend a compte en efectiu de 8 cèntims per acció el proper 1 d'octubre, cosa que representa una rendibilitat de més del 4% sobre el preu de cotització actual. Totes les accions comprades fins al 26 de setembre inclòs donaran dret a rebre aquest primer pagament, segons ha explicat l'entitat a la nota de premsa.

D'aquesta manera, Sabadell desemborsarà un total de 429 milions d'euros, una quantia que és un 33% superior als dos dividends en efectiu pagats a càrrec dels resultats de l'exercici 2023.

El banc té previst remunerar els seus accionistes amb un total de 2.900 milions d'euros a càrrec dels exercicis 2024 i 2025, equivalent a 53 cèntims d'euro per acció i a prop del 28% sobre la cotització actual.

Per tant, aquest primer dividend suposa només un 15% del total previst per al període, durant el qual s'abonaran 45 cèntims per acció més.

El president del grup, Josep Oliu, ha assegurat que "el Consell d'Administració de Banc Sabadell confia en les excel·lents perspectives de millora de la rendibilitat per als propers anys, així com en la plena capacitat per generar valor a llarg termini per als seus accionistes".

Aquest dividend a compte forma part de la política de remuneració a l'accionista, que combina una retribució recurrent amb càrrec a resultats entre el 40% i el 60% del benefici obtingut (pay-out), més la distribució de tot el capital CET1 que excedeixi el 13%.

Un cop tancat l'exercici, el Consell d'Administració presentarà a la Junta General Ordinària d'Accionistes la proposta del dividend final com en anys anteriors, així com la distribució de l'excés de capital, incloent-hi l'import equivalent a la part pendent d'execució del programa de recompra d'accions anunciat al mes d'abril passat, que va quedar suspès després del llançament de l'OPA hostil per part de BBVA.

Últimas noticias