Allau d'accions d'IAG: gairebé 3.000 milions de nous títols a la borsa

Procedents de l'ampliació de capital per valor de 2.741 milions d'euros

Per

Europa Press | 07 oct, 2020

Actualitzat : 14:25

Allau d'accions d'IAG: aquest dimecres comencen a cotitzar gairebé 3.000 milions de nous títols a la borsa espanyola, procedents de l'ampliació de capital per valor de 2.741 milions d'euros.

Les accions començaran a cotitzar al Mercat Continu i al Mercat Principal de la Borsa de Londres, segons ha comunicat l''hòlding' que engloba British Airways, Ibèria, Vueling i Aer Lingus a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Segons ha explicat la companyia, les noves accions gaudeixen d'igualtat de condicions, en tots els aspectes, i conferiran als seus titulars els mateixos drets de vot i econòmics que les accions de la societat.

Després de l'emissió de 2.979.443.376 noves accions (representatives del 100% de noves accions emeses en virtut de l'ampliació de capital), el capital social de la societat està format per 4.971.476.010 accions ordinàries de 0,10 euros de valor nominal cadascuna d'elles.

ENFORTIR EL BALANÇ I REDUIR ENDEUTAMENT

L'ampliació de capital va ser dissenyada per la companyia per enfortir el seu balanç i reduir el seu endeutament; millorar la liquiditat i proporcionar protecció per a una potencial recessió de la demanda aèria més prolongada, basada en l'escenari més pessimista d'IAG, i proporcionar el grup aeri la flexibilitat operativa i estratègica per aprofitar una recuperació de la demanda aèria.

Aquesta transacció és la tercera oferta d'accions més gran a Europa des de 2019, per darrere de l'emissió de drets de Cellnex per 4.000 milions d'euros (la més gran d'Espanya) i la col·locació accelerada en primari de 3.500 milions de dòlars d'Astra Zeneca (la més gran del Regne Unit).

Últimas noticias