Atresmedia redueix el benefici un 4,4% fins al setembre però ingressa un 1,8% més

El resultat brut d'explotació (EBITDA) disminueix un 5,4%

Per

Bolsamania | 19 oct, 2023

Atresmedia ha anunciat aquest dijous que va obtenir un benefici net de 71,5 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any, xifra que implica una caiguda del 4,4% enfront dels 74,8 milions del mateix període de fa un any.

Els ingressos nets de la companyia de mitjans van millorar un 1,8%, fins als 666,4 milions des dels 654,4 milions d'euros.

El resultat brut d'explotació (EBITDA) va disminuir un 5,4% fins al setembre i es va situar en 110,3 milions d'euros des dels 116,6 milions, mentre que el resultat d'explotació va ser de 96,8 milions, amb una caiguda del 6,5% des dels 103,5 milions dels primers nou mesos del 2022.

La inversió publicitària total augmenta un 2,4%. Als mercats en què opera el grup, el mitjà televisió decreix un 2,6%, mentre que els mitjans ràdio i digital creixen un 4,9% i un 3,8%, respectivament.

Per negocis, l'Audiovisual assoleix uns ingressos nets de 618,9 milions d'euros enfront dels 609,3 milions d'euros obtinguts el 2022, xifra que suposa un increment de l'1,6%. El negoci Ràdio arriba als nou primers mesos del 2023 a uns ingressos nets de 54,3 milions d'euros, enfront dels 51,8 milions d'euros obtinguts l'any anterior, xifra que suposa un creixement del 4,9%.

La posició financera neta d'Atresmedia és positiva per 20,1 milions, millorant en 43,9 milions respecte al tancament de desembre del 2022.

Al mes de juny es va procedir al repartiment d'un dividend complementari corresponent a la distribució dels resultats de l'exercici de 2022, a raó de 0,22 euros per acció en termes bruts; en total, 49,5 milions d'euros.

Atresmedia també ha ofert dades d'audiència juntament amb els resultats. Segons Kantar Media, Atresmedia Televisió lidera en audiències amb un "considerable avantatge" sobre el seu competidor. Antena 3 (13,4%) és la cadena més vista als primers nou mesos de l'any i la de millor perfil comercial a Prime Time.

PERSPECTIVES

Atresmedia espera que el mercat publicitari total de mitjans per a aquest any finalitzi amb un comportament en línia amb el creixement econòmic. En aquest sentit, es refereix a l'estimació de creixement del PIB de Funcas per a Espanya per al 2023, que se situa al 2,2%.

Per mitjans publicitaris, el grup preveu que l'evolució dels mercats de ràdio i digital acabarà l'exercici per sobre de la del mercat total. Per part seva, l'evolució de la publicitat a la televisió, "que a mesura que avancen els mesos va millorant les expectatives inicials", podria situar-se a nivells molt propers als de l'any passat, ha avançat.

En aquest context, Atresmedia ha reiterat el seu objectiu de mantenir marges operatius similars als dels darrers exercicis.

Pel que fa a la posició financera, segueix considerant "raonable" una estimació de deute financer net al tancament de l'exercici 2023 per sota de 50 milions d'euros, considerant el pagament realitzat del dividend complementari de l'exercici 2022 i el previsible pagament d'un dividend a compte a càrrec de l'exercici actual al proper mes de desembre.

Últimas noticias