AstraZeneca canvia el nom de la seva vacuna contra el coronavirus a Vaxzevria

El canvi ja va rebre l'aprovació de l'Agència Europea de Medicaments (EMA)

Per

Bolsamania | 30 mar, 2021

La farmacèutica anglo-sueca AstraZeneca ha decidit canviar el nom de la seva vacuna contra el coronavirus a Vaxzevria, per intentar pal·liar la crisi de reputació que travessa l'empresa mundialment.

El canvi de nom ja va rebre l'aprovació de l'Agència Europea de Medicaments (EMA) dimecres de la setmana passada, després de la sol·licitud de la farmacèutica. Per tant, a partir d'ara, passarà a dir-se Vaxzevria (fins al moment es denominava COVID-19 Vaccine AstraZeneca).

Aquesta modificació es produeix en un moment crític per a la farmacèutica, després dels continus avisos de més de 12 països per l'aparició de casos de trombosis en diferents pacients que havien rebut la dosi d'AstraZeneca, arribant a paralitzar temporalment la seva inoculació, a més de l'escàndol per les dosis amagades a Itàlia amb destinació al Regne Unit.

De fet, aquest mateix dilluns, Canadà es va sumar als països que han recomanat suspendre la campanya de vacunació amb aquestes dosis per a les persones menors de 55 anys.

No obstant això, tant l'EMA com la farmacèutica mantenen que la vacuna és segura i que els seus beneficis de superen els riscos de no vacunar-se.

L'empresa anglo-sueca pretén reforçar la confiança i la fiabilitat entre la població europea i mundial, malgrat els diversos informes sobre possibles efectes adversos i recorda que la modificació del nom no va associat a cap canvi en el fàrmac.

Últimas noticias