Aston Martin cau: els resultats deceben i rebaixa la previsió de lliurament de cotxes

Preveu que produirà 6.700 vehicles durant l'any, enfront de la previsió anterior de 7.000 unitats

Per

Bolsamania | 01 nov, 2023

Aston Martin cau a la borsa al voltant d'un 11% després que hagi presentat uns resultats del tercer trimestre que han decebut el mercat i hagi rebaixat la previsió de lliuraments de cotxes.

Entre el juny i el setembre, el fabricant britànic va registrar unes pèrdues més grans del que s'esperava, de 48,4 milions de lliures esterlines, i uns ingressos nets de 362,1 milions, per sota del consens, encara que van augmentar un 15%. A més, el deute net es va situar en 750 milions de lliures, enfront dels 766 milions de lliures de finals del 2022.

El director executiu de la companyia, Amedeo Felisa, ha assenyalat que l'exercici "des del començament de l'any ens ha permès continuar avançant en la nostra direcció estratègica amb un fort creixement d'ingressos i marges".

La companyia va augmentar el nombre d'automòbils que va produir durant els primers nou mesos de l'any un 8%, fins a les 4.398 unitats. Tot i això, Aston Martin estima que produirà 6.700 vehicles durant l'any, enfront de la seva previsió anterior de 7.000.

"Durant el tercer trimestre comencem els lliuraments del revolucionari DB12, el primer dels nostres cotxes esportius de propera generació que ha estat rebut amb elogis a tota la indústria i una demanda excepcional des del seu llançament", però "atès els lleugers retards en l'augment inicial de la producció, hem actualitzat marginalment les nostres expectatives de volum per a l'any”, ha explicat.

Els analistes d'AJ Bell destaquen que “la companyia està veient una forta demanda, però, amb pèrdues per sobre de les expectatives, hi ha poques raons perquè el mercat doni a Aston Martin el benefici del dubte fins i tot pel més mínim pas en fals. Per ara, s'està donant poc crèdit a una previsió per al 2024 de 2.000 milions de lliures en ingressos i 500 milions de lliures en guanys ajustats”.

Últimas noticias