Així veuen els analistes CaixaBank i Sabadell després d'uns comptes que "mostren feblesa"

Amb el ERE passant-li factura i fent-li guanyar un 52% menys fins a juny

Per

Bolsamania | 26 jul, 2019

Actualitzat : 11:38

CaixaBank (-5%) i Sabadell (-6%) són el pitjor de l'Ibex aquest divendres. Tots dos bancs han presentat uns resultats trimestrals que no han convençut al mercat. En el cas del primer, el ERE li ha passat factura guanyant un 52% menys fins a juny. En el del segon, a poc a poc es va recuperant de la crisi de TSB però encara no és suficient.

Aprofundint en els resultats de CaixaBank, des de Renta4 reconeixen que en els seus comptes s'aprecia "la feblesa per la pressió de gestionar els marges en un entorn de tipus baixos com l'actual".

Els resultats se situen, en línies generals, un 1% per sota de les expectatives del consens en marge d'interessos. D'altra banda, CaixaBank sí ha batut l'esperat pel mercat quant a marge brut i net, en un 9% i un 23%, respectivament.

Des de Renta4 apunten que això, junt "a les menors provisions, permet minimitzar l'impacte dels extraordinaris superiors a l'anunciat el que es trasllada al benefici net". A més, subratllen "la feblesa dels ingressos d'assegurances, la deterioració dels marges de la clientela per la caiguda del rendiment del crèdit, bon control del risc amb menors provisions i el bon comportament del crèdit".

Respecte a Sabadell, Renta4 apunta que "els seus resultats han estat en línia amb l'esperat en marge d'interessos i brut, a més d'en benefici net". D'altra banda, destaquen "el descens del marge de clients i la revisió a la baixa de l'objectiu de marge d'interessos per a aquest any".

Com a resultat, anticipen "una reacció negativa a uns resultats que semblen confirmar una tendència a la baixa de la rendibilitat de l'actiu i per tant del marge".

Últimas noticias