Arxivada la causa contra Galán (Iberdrola) per la contractació del comissari Villarejo

L'Audiència Nacional confirma que desestima el recurs presentat per Florentino Pérez

Per

Bolsamania | 07 oct, 2022

La Sala Penal de l'Audiència Nacional ha confirmat el sobreseïment lliure decretat pel jutge instructor Manuel García Castelló respecte al president d'Iberdrola José Ignacio Sánchez Galán en relació amb la contractació del comissari de Policia José Manuel Villarejo.

A través d'un comunicat emès pel tribunal, la Sala informa que ha desestimat el recurs presentat per l'empresari Florentino Pérez contra la decisió de García Castelló de decretar l'arxiu de la causa respecte a Sánchez Galán perquè considera prescrits els delictes pel que estava sent investigat en la peça 17 del cas Tándem.

Els magistrats analitzen en primer lloc el delicte de suborn comès per particulars i assenyalen d'acord amb la legislació aplicable el termini de prescripció era de 10 anys “que ja havien transcorregut el 23 de juny del 2021 que és quan el procediment es va dirigir contra José Ignacio Sánchez Galán en ser citat per ser escoltat com a investigat, tenint en compte que els fets que se li imputen a la interlocutòria recorreguda van passar entre 2004 i 2009”.

“En relació amb la participació de particulars en el delicte contra la intimitat comès per funcionaris públics, el Tribunal analitza el tipus penal aplicable en el moment dels fets i conclou que, com en el cas anterior, també estaria prescrit”, expliquen.

De la mateixa manera, considera la Sala també prescrit el delicte de falsedat provisionalment imputat, “en no estar-ne cap castigat amb pena que arribi a deu anys de presó”.

Últimas noticias