Arrenca als EUA el judici contra Google per pràctiques de monopoli

La durada prevista és de 10 setmanes

Per

Bolsamania | 12 set, 2023

El judici contra Google per possible pràctiques de monopoli ha arrencat aquest dimarts als Estats Units, i en aquesta primera jornada el Departament de Justícia del país ha acusat la tecnològica de pagar més de 10.000 milions de dòlars l'any per mantenir la seva posició com a motor de cerca per defecte.

"Aquest cas tracta sobre el futur d'Internet i sobre si el motor de cerca de Google alguna vegada enfrontarà una competència significativa. L'evidència mostrarà que van exigir exclusivitat per defecte per bloquejar els rivals", assenyala Kenneth Dintzer, advocat del govern, en una declaració inicial recollida per Bloomberg.

La durada prevista per a aquest judici és de 10 setmanes, i a la jornada inicial l'acusació ha detallat que Google es va convertir en un monopoli a prop del 2010 i avui controla més del 89% del mercat de cerques en línia.

"L'empresa paga milers de milions per impagaments perquè són excepcionalment poderosos. Durant els últims 12 anys, Google ha abusat del seu monopoli a la recerca general", afegeix Dintzer.

En aquest cas, el Departament de Justícia al·lega que Google va mantenir il·legalment el seu monopoli pagant milers de milions a altres empreses del sector i proveïdors de serveis sense fil a canvi de ser establert com a opció predeterminada als dispositius.

En aquest sentit, Dintzer va dir que Google havia "convertit en una arma" l'ús d'acords predeterminats per perjudicar els seus rivals i va exercir el seu poder de mercat per evitar que Apple es decantés per altres navegadors predeterminats als dispositius.

Últimas noticias