ArcelorMittal i Acerinox pugen amb força per l'alça de les matèries primeres

Lideren l'IBEX 35 durant la sessió d'aquest dilluns

Per

Bolsamania | 11 oct, 2021

Les acereries Arcelor Mittal (+4,34%) i Acerinox (+3,03%) han liderat clarament els guanys a l'IBEX 35. La raó no n'és altra que la revaloració de les matèries primeres, que durant les últimes setmanes s'està incrementant amb força.

Un exemple d'això és el cas del petroli. Els analistes no descarten que el barril de cru arribi als 100 dòlars a mitjà termini. "El supercicle del petroli està en marxa, ja que l'enduriment de l'oferta/demanda augmenta la probabilitat d'escenaris alcistes", diuen des de JP Morgan.

A hores d'ara el barril de Brent es revaloritza més d'un 2% i està per sobre dels 84 dòlars, mentre que el WTI també té alces superiors al 2% i se situa als 81 dòlars.

A més, el mineral de ferro també puja amb força, cosa que beneficia productes siderúrgics com Arcelor.

De tornada a la situació que viuen els valors a l'IBEX, Arcelor té a hores d'ara una dura resistència en els 30 euros, segons José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "Sabem com les gasta quan diu de corregir i el que ens ha demostrat, dilatacions puntuals a part, és que novament no ha pogut amb el mur infranquejable dels 30 euros. Aquí és on hi ha la mare de totes les batalles", explica.

Sobre Acerinox, "el títol s'ha tornat a frenar en sec davant la zona de resistència que presentava i presenta als màxims de maig. Són diversos els intents, a dia d'avui sense èxit, de batre la zona de resistència dels 11,80-11,90 euros", destaca Rodríguez.

Fa dues setmanes Morgan Stanley revisava a l'alça les valoracions de les dues companyies, passant el preu objectiu d'ArcelorMittal fins als 39 euros per acció i el d'Acerinox als 17,60 euros. "Tot i els sòlids fonamentals de l'acer al carboni, esperem obstacles per a una nova qualificació a curt termini", argumentaven els experts de Morgan Stanley.

Últimas noticias