ArcelorMittal completa la venda d'actius al Kazakhstan per 265 milions al fons QIC

També ha fet una donació de 35 milions de dòlars a la Fundació Kazakhstan Khalkyna

Per

Bolsamania | 08 des, 2023

ArcelorMittal ha completat la venda d'ArcelorMittal Temirtau, la seva operació minera i siderúrgica al Kazakhstan, a Qazaqstan Investment Corporation (QIC), un fons d'inversió directa controlat per l'estat.

La companyia siderúrgica ha explicat que, juntament amb el govern del Kazakhstan havien estat debatent durant alguns mesos per acordar un camí sostenible a seguir per a l'actiu siderúrgic integrat, ubicat a la regió de Karaganda.

En aquest sentit, i segons els termes de la transacció, ArcelorMittal ha rebut una contraprestació de 286 milions de dòlars i 250 milions de dòlars més com a pagament de les quotes intragrup pendents.

"ArcelorMittal també rebrà un pagament addicional garantit per un fons sobirà de 450 milions de dòlars, pagat en quatre quotes anuals iguals, com a pagament d'un préstec intragrup", ha destacat l'empresa.

Així mateix, tots els actius d'ArcelorMittal Temirtau s'han transferit sobre una base operativa "tal qual", cosa que significa que ara QIC ha assumit el control i la responsabilitat de les operacions d'ArcelorMittal Temirtau, que canviarà de nom.

"ArcelorMittal també ha fet una donació d'aproximadament 35 milions de dòlars a la Fundació Kazakhstan Khalkyna, centrada en projectes sanitaris i educatius a la regió de Karaganda", ha conclòs la companyia.

Últimas noticias