ArcelorMittal celebra a borsa la compra d'US Steel per Nippon Steel per 14.100 milions

Una transacció totalment en efectiu a 55 dòlars per acció que representa una prima del 40%

Per

Bolsamania | 18 des, 2023

ArcelorMittal celebra a la borsa amb pujades superiors al 4% l'oferta de Nippon Steel per aconseguir United States Steel per 14.100 milions de dòlars. Una transacció totalment en efectiu a 55 dòlars per acció que representa una prima del 40%.

Cal recordar que aquest estiu es coneixia que ArcelorMittal estudiava fer una oferta de compra sobre la companyia nord-americana, després que US Steel rebutgés una oferta per part de Cleveland-Cliffs.

S'espera que la transacció es tanqui al segon o tercer trimestre del 2024. Tot i que ha estat aprovada per unanimitat per la junta directiva de Nippon Steel i US Steel, està subjecta a l'aprovació dels accionistes de US Steel, la recepció de les aprovacions regulatòries habituals i altres condicions de tancament habituals.

Nippon Steel planeja finançar la transacció a través d'ingressos principalment de préstecs de certs bancs japonesos i ja ha assegurat compromisos de finançament.

Com expliquen des de les dues companyies, l'adquisició "millorarà les seves capacitats tecnològiques i de fabricació líders a nivell mundial i permetrà expandir les àrees geogràfiques en què Nippon Steel pot servir millor totes les parts interessades, incloent-hi els clients i la societat en general".

A més, la transacció "diversificarà encara més l'empremta global de Nippon Steel en expandir significativament la seva producció actual als Estats Units". Com a resultat de l'adquisició, "la seva capacitat total anual prevista d'acer brut arribarà als 86 milions de tones, fet que accelerarà el progrés cap a l'objectiu estratègic de Nippon Steel de 100 milions de tones de capacitat mundial d'acer brut a l'any", afegeixen en un comunicat.

"La transacció es basa en la nostra presència als Estats Units i estem compromesos a complir tots els contractes sindicals existents de US Steel", ha expressat el president de Nippon Steel, Eiji Hashimoto. El vicepresident executiu, Takahiro Mori, ha afegit que aquesta transacció "redunda en el millor interès de les dues empreses, ja que proporciona un valor sòlid i immediat per als accionistes de US Steel i alhora millora les perspectives de creixement a llarg termini de Nippon Steel".

Últimas noticias