ArcelorMittal acorda un ERTO per a 7.000 treballadors que garanteix el 90% del salari

Tindrà una vigència fins al proper 31 de desembre

Per

Bolsamania | 04 oct, 2023

La direcció d'ArcelorMittal va arribar aquest dimarts a un acord amb els sindicats (CCOO, UGT i USO) per aplicar un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per causes productives i organitzatives que garanteix el 90% del salari brut dels 7.000 treballadors afectats i el 100% de les pagues extres i vacances.

Després d'un període de consulta, ahir es va tancar un acord que s'estendrà fins al 31 de desembre i que afecta en diferent mesura les plantes a Espanya. Així, l'afectació serà del 15% per a Astúries, del 5% per a Sagunt, del 50% per a Etxebarri, del 35% per a Lesaka, del 20% per a Distribució i del 40% per a AMDS Processing.

La direcció d'ArcelorMittal va presentar l'ERTO el 18 de setembre passat per a les empreses del Clúster (Astúries, Sagund, Lesaka i Etxebarri) i el sector de Distribució i AMDS Processing.

Les condicions per a l'aprovació inclouen, a més del que s'ha apuntat sobre el salari i la durada, que ha d'haver-hi atur d'instal·lacions per aplicar-les, i poden aplicar als departaments transversals com a màxim el percentatge de la planta. Així mateix, cal fer un seguiment de l'aplicació de l'ERTO a nivell local a través de les comissions de seguiment i ERTO.

Últimas noticias