ArcelorMittal, Acerinox, Repsol... fortes caigudes per a les empreses de matèries primeres

Després de la renovada aposta de la Xina per intentar controlar el preu de les 'commodities'

Per

Bolsamania | 20 set, 2021

ArcelorMittal, Acerinox, Repsol, Aperam... els productors de matèries primeres registren fortes caigudes en borsa després que el primer ministre xinès, Li Keqiang, digués durant el cap de setmana que la Xina utilitzarà "eines de mercat" per estabilitzar-ne els preus.

"En ser un prenedor i no un formador de preus, no hi ha molt que la Xina pugui fer per influir en els preus a mitjà termini. Però en ser un dia durant el qual la liquiditat és menor a causa de les vacances, i enmig del nerviosisme dels mercats per un col·lapse desordenat d'Evergrande i davant la reunió del FOMC, l'impacte és enorme", explica Jeffrey Halley, analista d'Àsia-Pacífic d'Oanda.

Recordem que les borses de la Xina i el Japó romanen tancades per festiu, però l'índex Hang Seng de Hong Kong s'ha desplomat més del 3%. A Europa, l'índex STOXX Europe 600 Basic Resources baixa amb molta força a prop d'un 4%.

Aquest indicador agrupa les principals companyies mineres d'Europa, com Rio Tinto, BHP, Glencore, AngloAmerican, a més d'ArcelorMittal, UPM, Stora Enso, Norsk Hydro, Boliden, SKF, Antofagasta, Evraz, Voestalpine i Polymetal.

Durant la jornada, els futurs sobre el mineral de ferro, el coure, l'estany, el níquel i el petroli estan baixant amb força, la qual cosa perjudica les valoracions borsàries de totes aquestes companyies.

Últimas noticias