Aràbia Saudita notificarà al Govern aquesta setmana de la seva entrada a Telefónica

L'Executiu tindrà tres mesos per decidir si autoritza, rebutja o condiciona l'operació

Per

Bolsamania | 05 oct, 2023

Aràbia Saudita té previst notificar aquesta setmana al govern espanyol de la seva entrada al capital de Telefónica, segons publica El Economista.

Tot i que la inversió de la Saudi Telecom Company (STC) es va conèixer ja fa diverses setmanes, la ministra d'Economia, Nadia Calviño, ha reiterat diverses vegades que no se n'ha rebut cap notificació per part del govern àrab.

Actualment, el fons sobirà saudita, el Public Investment Fund, controla de manera directa un 4,9% de Telefónica, i té l'opció de comprar-ne un altre 5% a través d'instruments derivats comprats per Morgan Stanley. Tot i això, per executar aquests instruments i superar-hi el 5%, necessita el permís de l'executiu espanyol.

Quan el Govern rebi la notificació oficial, tindrà tres mesos de termini per decidir si autoritza, rebutja o condiciona l'operació amb determinades exigències, segons el Règim d'autorització prèvia per a inversions exteriors a Espanya en activitats directament relacionades amb la Defensa Nacional, que limita qualsevol inversió forana en aquest tipus d'empreses al 5%.

De moment, s'ha publicat que l'Executiu s'inclinaria per imposar algunes condicions, com ara obligar a donar suport a determinades polítiques corporatives (inversió en projectes considerats importants per a la nació), una política de dividends prudent i una ràtio de palanquejament de grau d'inversió.

El comprador també s'hauria d'abstenir de donar suport a la venda d'actius crítics o donar suport a qualsevol proposta de privatització de l'empresa.

Últimas noticias