Aquesta és la causa del salt alcista en Nvidia... en detriment d'Apple

Atents als moviments del gegant tecnològic a la borsa des de finals de setmana

Per

Bolsamania | 18 jun, 2024

Actualitzat : 11:40

La gestora State Street Global Advisors (SSGA) està en camí de renovar la composició del seu fons cotitzat a borsa (ETF) Technology Select Sector SPDR Fund (XLK). Aquest ETF es reajustarà en funció dels canvis que registrarà l‟índex tecnològic que segueix basats en la capitalització de mercat. Els nous càlculs mostren Microsoft com l'acció principal de l'índex, seguida de Nvidia i després Apple.

Els tres valors tindrien un pes superior al 20% a l'índex si no hi hagués límits establerts. No obstant això, les regles de diversificació de l'índex limiten com en pot ser de gran el pes acumulatiu de les accions que tenen almenys un 5% de participació en el fons.

Com a resultat, Microsoft i Nvidia probablement tindran un pes del voltant del 21%, mentre que Apple caurà dràsticament a aproximadament 4,5%, segons publica CNBC citant Matthew Bartolini, cap de recerca d'SPDR Americas, la divisió de State Street Global Advisors que s'enfoca en la gestió i la distribució dels fons cotitzats en borsa.

Això marca un canvi respecte als pesos anteriors, on el d'Nvidia es mantenia artificialment baix per les regles de l'índex. Fins al 14 de juny, Microsoft i Apple tenien aproximadament un 22% cadascun al fons, mentre que Nvidia només en tenia un 6%.

El reajustament portaria el fons a haver de comprar més de 10.000 milions en accions d'Nvidia, segons calcula CNBC, cosa que impulsaria els títols del gegant.

El fons segueix l'índex Technology Select Sector Index d'S&P Dow Jones Indexes, que utilitza un càlcul ajustat per flotació per determinar la capitalització de mercat. El reequilibri entrarà oficialment en efecte al final d'aquesta setmana.

Últimas noticias