Applus+ tanca la venda del negoci de petroli i gas als EUA

Després d'aquesta transacció, s'espera que el marge del grup augmenti més de 60 punts bàsics

Per

Bolsamania | 14 jun, 2023

Applus+ ha tancat la venda del negoci d'assajos no destructius i inspecció d'actius als Estats Units a Ten Oaks Group, un grup d'inversió familiar amb seu al país. Aquesta desinversió va ser anunciada el 30 de març d'aquest any, subjecta a les condicions habituals, que ja s'han complert ara, ha dit l'empresa en un comunicat.

El negoci va generar una facturació de 101,8 milions d'euros el 2022 amb pèrdues operatives, en condicions "desafiants" d'un mercat local que ha resultat "altament competitiu" als darrers anys, ha dit Applus+.

La companyia va explicar el març que el preu de la transacció no era material; tot i això, ha dit que, amb el tancament de l'operació, la rendibilitat del grup i el retorn sobre el capital emprat millorarien. Així, ha precisat ara que, després d'aquesta transacció, s'espera que el marge del grup per al 2023 augmenti en més de 60 punts bàsics, en comparació amb el marge reportat l'any passat i abans de la depreciació accelerada de la Divisió IDIADA.

Applus+ ha subratllat els avenços en la seva estratègia per enfortir la qualitat del seu portafoli de serveis. Durant els darrers sis mesos, ha anunciat tres desinversions en operacions no essencials, amb una facturació venuda el 2022 de més de 150 milions d'euros. A més, des que es va anunciar el Pla Estratègic el novembre del 2021, Applus+ ha realitzat nou adquisicions i ha comprat el 20% que encara no tenia de la participació minoritària restant del negoci d'inspecció tècnica de vehicles a Galícia.

En total, fins ara, s'han invertit més de 140 milions d'euros en àrees estratègiques de la cartera que milloren l'oferta de serveis cap a negocis més sostenibles, de més creixement i amb marges millors, conclou el comunicat.

Últimas noticias