Apple tracta de taponar la seva sagnia en borsa i treu pit de vendes nadalenques

Cook informa els inversors de rècords en l'App Store i d'activacions d'iPhones entre la nit de Nadal i Nadal

Per

Bolsamania | 04 gen, 2019

APPLE

02:00 19/11/24

  • 228,02
  • 1,34%3,02
  • Max: 229,74
  • Min: 225,17
  • Volume: -
  • MM 200 : 203,60

Ha estat el pitjor dia a Wall Street del gegant tecnològic, Apple, dels últims sis anys. Les caigudes del 10% de la companyia de Cupertino d'aquest dijous certifiquen que ha arrencat el 2019 igual que va acabar el 2018: enmig de fortes turbulències borsàries, exacerbades per la carta del conseller delegat de l'empresa, Tim Cook, en què alertava que els ingressos del trimestre seran menors del que s'esperava. Molt castigada al parquet després de l’advertència de beneficis", ha presumit aquest dijous de rècord de vendes durant el període nadalenc, amb l'esperança de frenar les seves fortes caigudes.

Després del gran enrenou causat dijous als mercats per la revisió a la baixa que Apple va fer de les seves expectatives de vendes de telèfons iPhone durant el primer trimestre fiscal de 2019, la companyia va tractar de taponar la sagnia amb dades positives sobre l'App Store i el propi iPhone durant la campanya nadalenca. Segons ha informat, la botiga virtual d'aplicacions mòbils va aconseguir una facturació rècord de 1.220 milions de dòlars entre la nit de Nadal i Cap d'Any. A més, la plataforma ha aconseguit una altra fita: l'1 de gener va facturar 322 milions de dòlars, la major xifra de vendes en un sol dia.

Per si això fos poc, Cook va enviar una nova missiva als inversors presumint d'"un dia de rècord" en les activacions d'iPhones durant el dia 25 als EUA i Canadà. Segons informen diversos mitjans, al text, el conseller delegat de l'empresa reflecteix també el seu optimisme en aquests dos mercats, a més de Mèxic, Alemanya, Itàlia, Corea del Sud i Vietnam.

Per contra, va reforçar la idea, exposada a la seva anterior carta, que la rebaixa de la facturació es deu fonamentalment a la desacceleració de la demanda a la Xina. Durant els dos últims anys, la demanda del telèfon mòbil s'ha anat estancant, fet que ha provocat que Apple prengués la decisió d'apujar els preus en aquest país amb l'objectiu de, com a mínim, mantenir els beneficis estables al gegant asiàtic.

Si a això li sumem una mala reacció per part de la companyia a aquesta situació de desacceleració, que arran d'això va optar deixar de publicar les dades de vendes d'unitats dels seus productes als seus propis inversors, tenim l'escenari perfecte per una caiguda de les accions de la companyia.

Per si fos poc, el llançament de l'últim iPhone el setembre de l'any passat "va generar certa confusió entre els consumidors" a causa del marge de preus "inusualment ampli", amb tres models que varien en preu des dels 749 dòlars fins als 1,099, segons Market Watch.

La veritat és que tot apunta que no s'esperava que la guerra aranzelària entre els Estats Units i la Xina tingués tant impacte en Apple, perquè tot i que els seus iPhones estan fets a la Xina, estaven exempts d'aranzels. No obstant això, les coses mai són tan senzilles. El que veritablement ha afectat la poma són els preus més alts d'altres productes xinesos que sí que han estat gravats.

L'analista de DA Davidson, Tom Forte, creu que la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina és "un dels factors que causen la desacceleració de l'economia xinesa". D'aquesta manera, "una economia més feble està provocant una menor demanda d'iPhones". Una situació a la qual Apple no ha pogut donar resposta amb una pujada dels preus.

Últimas noticias