Apple no impressiona: "Les seves capacitats d'IA continuen sent febles i no augmentaran les vendes"

Moltes de les novetats ja eren esperades i conegudes pel mercat

Per

Bolsamania | 10 set, 2024

Apple no ha aconseguit sorprendre el mercat amb el seu nou iPhone 16. Enmig d'una alta expectació per conèixer el primer telèfon intel·ligent de la cmopanyia de la poma enfocat a treure partit de la IA, els inversors van acollir amb timidesa la presentació del model, ja que moltes de les novetats eren esperades i/o conegudes.

"Destaquen noves funcions com la d'integració de ChatGPT dins del seu assistent de veu Siri i la capacitat de, enfocant amb la càmera un objecte, poder obtenir directament tota la informació disponible a la web/xarxes sobre aquest. Respecte al processador A18, la companyia va destacar que és un 15% més ràpid que el seu predecessor i consumeix un 20% d'energia (cosa que allarga la durada de la bateria)”, subratllen a Bankinter.

Per a aquests analistes, el llançament de nous dispositius són notícies positives per a la tecnològica de Cupertino, però creuen que "moltes de les novetats ja eren esperades/conegudes pel mercat, per la qual cosa no es va produir impacte en la cotització (les accions van tancar planes). En general, la presentació dels nous models d'iPhone dels últims anys ha anat perdent rellevància de cara a la cotització i no hi sol haver una reacció del mercat positiva els dies següents a l'esdeveniment”.

Apple Intelligence tampoc no ha aconseguit impressionar. "Molts inversors creuen que les capacitats d'intel·ligència artificial segueixen sent relativament febles i no poden provocar un augment massiu en les vendes de nous productes, menys encara tenint en compte que aquestes funcions s'actualitzaran gradualment i ni tan sols estaran disponibles a la data de llançament dels productes", afirma Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

I és que l'Apple Event no va generar l'entusiasme que s'esperava, tot i que Apple donava a conèixer la seva línia de productes més important dels darrers temps.

"La reacció dels operadors ha estat molt mediocre. La raó és la mateixa que en ocasions anteriors: no hi havia res de nou ni summament fascinant en el seu producte, cosa que va fer que els propietaris de l'iPhone 12 pensessin que haurien de triar el nou iPhone 16. Per tant, si els propietaris de l'iPhone 12 no es convencen de canviar el nou iPhone 16, només es pot imaginar els sentiments dels propietaris dels altres models. Creiem que ha arribat el moment que Apple comenci a pensar seriosament en la seva línia de productes", comenta Naeem Aslam, director d'inversions de Zaye Capital Markets.

Tot i això, per als estrategs, a primera vista, algunes de les iniciatives semblen interessants. "Una nova versió de l'iPhone amb un botó de càmera al lateral és una decisió intel·ligent, ja que hauria d'atreure els aspirants a influencers ansiosos per capturar cada moment. La incorporació d'IA al telèfon també és un bon pas endavant, igual que les millores als seus AirPods. Malauradament per a Apple, els competidors ja estan un pas endavant en el joc amb la IA”, afirma Russ Mould, director d'inversions d'AJ Bell.

"Hi ha el perill que Apple es converteixi en un imitador, no en un creador de tendències. No es pot permetre estar en aquesta posició des d'una perspectiva de reputació. Apple va construir el seu imperi a través de la innovació i estant a l'avantguarda de la tecnologia". Necessita treballar més dur per mantenir-se al cim", conclou Mould.

Últimas noticias