Apple intenta aixecar el cap a la Xina i hi llançarà les seves ulleres Vision Pro durant el 2024

Segons ha avançat el CEO de la tecnològica, Tim Cook durant la visita al país

Per

Bolsamania | 25 mar, 2024

La Xina s'ha convertit en un veritable maldecap per a Apple. La debilitat mostrada per la companyia de la poma al gegant asiàtic durant els seus últims resultats trimestrals, preocupa el mercat per l'expectativa que no es tracti d'una cosa puntual. Per això, i en un intent necessari d'aixecar el vol, Apple llançarà les ulleres Vision Pro al país aquest 2024.

Així ho ha avançat el CEO de la tecnològica, Tim Cook, durant la visita a la Xina on ha assistit a la inauguració d'una nova botiga d'Apple a Xangai i al Fòrum de Desenvolupament de la Xina a Pequín.

"M'encanta la Xina, m'encanta ser aquí, m'encanta la gent i la cultura. Cada vegada que vinc aquí, recordo que aquí tot és possible. Hi tinc molta confiança", ha remarcat el conseller delegat de la companyia de Cupertino.

L'arribada de Cook a la Xina es produeix en un moment en què Apple s'enfronta a una sèrie de desafiaments al país, on un informe de Counterpoint Research dona suport a la creença que el seu iPhone icònic està patint al mercat xinès.

Segons un estudi d'aquesta empresa d'investigació, les vendes del telèfon intel·ligent de la companyia es van desplomar un 24% durant les primeres 6 setmanes de l'any a la Xina, sent-ne, a més, la segona marca les vendes de les quals van empitjorar més respecte al mateix període de l'any anterior.

Les 'fluixes' xifres de vendes d'Apple al gegant asiàtic indiquen que la demanda dels seus iPhones de gamma alta s'està alentint més del que s'esperava enfront de la creixent competència de les empreses locals, incloent-hi Huawei.

"En primer lloc, va haver de fer front a la dura competència a la gamma alta d'una resurgent Huawei, mentre que a la gamma mitjana es va veure pressionada pels preus agressius d'empreses com OPPO, Vivo i Xiaomi", va afirmar Mengmeng Zhang, analista sènior de Counterpart.

A més, aquest expert va subratllar que, encara que l'iPhone 15 "és un gran dispositiu, no presenta millores significatives respecte a la versió anterior", raó per la qual, de moment, "els consumidors se senten bé aferrant-se als iPhone de la generació anterior".

De fet, les ulleres Vision Pro també hauran de fer front a les de competidors nacionals com les presentades per Pico, propietat de l'empresa matriu de TikTok, ByteDance.

Últimas noticias