AMC es desploma a la borsa després d'un acord de liquidació amb un grup d'accionistes

La resolució del litigi permetria convertir les unitats de capital preferent en accions ordinàries

Per

Bolsamania | 04 abr, 2023

Actualitzat : 15:04

Les accions d'AMC es desplomen aquest dimarts al voltant d'un 25,5% després que la companyia hagi anunciat que ha arribat a un acord amb els accionistes després d'una demanda. La resolució del cas legal donarà com a resultat que els accionistes preferents tinguin l'opció de convertir les seves participacions en accions.

En un document presentat davant la SEC, la companyia assenyala que ha arribat a un acord vinculant que farà que la demanda es retiri a canvi d'uns 6,9 milions d'accions, o el 4,4% de les accions ordinàries a circulació.

Al març, els accionistes d'AMC van votar dues propostes: una demanava un augment de les accions ordinàries autoritzades de 524 milions a 550 milions; la segona, una divisió inversa d'accions de 10 per 1. Els accionistes van demanar al·legant que, en emetre les accions preferents, l'empresa havia intentat "destripar" el poder de vot.

Ara, l'acord inclou convertir les unitats de capital preferent en accions ordinàries, juntament amb una divisió d'accions inversa de 10 a 1 i la capacitat de vendre més accions. A més, els demandants rebran una acció per cada 7,5 accions que tinguin.

"Aquesta notícia ha estat un cop dur per als inversors d'AMC, que han vist com les seves accions queien després que la companyia arribés a un acord de liquidació amb un grup d'accionistes. No obstant, alguns analistes creuen que aquesta caiguda en el valor de l'acció només pot ser temporal, ja que AMC continua sent una companyia sòlida al mercat", assenyalen els analistes d'IG.

Últimas noticias