Álvarez-Pallete (Telefònica) demana al MWC un "nou marc regulador" al sector 'telco'

El president de l'operadora creu que és el moment "d'una aliança global"

Per

Bolsamania | 26 feb, 2024

El president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, ha advocat per una "aliança global" al sector de les telecomunicacions per aconseguir una cadena de valor "sostenible i beneficiosa", alhora que ha insistit en la necessitat d'un nou marc regulador propi del segle XXI que superi els vells models.

"És el moment d'una aliança global i d'una governança justa per aconseguir una cadena de valor sostenible i beneficiosa, és el moment d'utilitzar de forma responsable els recursos compartits, és el moment d'un nou escenari regulatori", ha declarat durant el discurs inaugural del Mobile World Congress (MWC) del 2024.

A la seva intervenció a Barcelona, Álvarez-Pallete ha emfatitzat la forta col·laboració entre telcos, grans tecnològiques, agregadors, desenvolupadors de programari i de tot aquell membre de l'ecosistema compromès amb la creació conjunta del futur digital.

En aquest sentit, ha fet referència que la indústria “ha transformat, una vegada més, la seva visió en realitat. Fa un any vam compartir una visió per a la indústria, per al futur del nostre sector, una revolució massiva per a una nova era, la era de l'Earth Computing, en què les xarxes s'estan convertint en proactives i líquides”.

Així, dotze mesos després del llançament de l'Open Gateway, 47 operadores s'han unit a la iniciativa, un total de 239 xarxes que representen més del 65% de les connexions mòbils globals. "El futur ja és aquí. Està passant. Increïbles nous productes i serveis ja estan fluint per les nostres xarxes", ha assegurat.

La indústria telco és part activa en la co-creació de la nova era digital, i el president de Telefónica ha remarcat que “la col·laboració encarna el poder del que es pot fer quan ens unim. I això és el que està fent la GSMA. Això és Open Gateway. I estic orgullós de pertànyer a la GSMA. Visió i realitat es fonen en un nou món de diversitat, curiositat, intel·ligència, innovació, progrés, sostenibilitat, benestar i humanitat. Estem orgullosos del que hem creat”.

Davant els assistents al MWC, Álvarez-Pallete ha garantit que les operadores continuaran evolucionant les seves xarxes, perquè cap dels nous serveis es conformarà amb menys velocitat, amb menys capacitat o menor latència, amb menors capacitats de computació o processament. "Es tracta d'un procés imparable en què tan important és abraçar el que és nou com acomiadar amb honors tecnologies com el 2G, el 3G o el coure", ha subratllat.

També ha reconegut que aquesta nova visió presenta reptes i que, per això, el sector està impulsant l'ús responsable de les xarxes i la innovació en nous models d'inversió que fomentin la sostenibilitat. Durant els darrers 8 anys, a Telefónica el trànsit s'ha multiplicat per nou. Al mateix període hem aconseguit reduir el consum d'energia un 9%. "L'ús responsable de les xarxes hauria de ser el leitmotiv de qualsevol desenvolupament tecnològic", ha proposat el president de la companyia.

José María Álvarez-Pallete ha finalitzat la seva intervenció recordant el proper Centenari de Telefónica: “Una companyia només compleix cent anys si té el propòsit de servir la societat i s'adapta per seguir-lo, com és el cas de Telefónica. El fet que diverses companyies del nostre sector siguin centenàries n'és una prova. Som un sector rellevant perquè ens importa la gent”.

Últimas noticias