Altadis manté aquest any 2018 les compres de tabac extremeny en 8.500 tones

Tot i el descens de les vendes de tabac a Espanya al curs anterior proper al 4%

Per

Europa Press | 29 gen, 2018

Altadis mantindrà el 2018 les adquisicions de tabac extremeny xifrades en 8.500 tones tot i el descens de les vendes de tabac a Espanya al curs anterior, proper al 4%.

Així ho ha comunicat el conseller delegat d'Altadis, Jon Fernández de Barrena, durant una reunió que ha mantingut aquest dilluns a Mèrida amb el president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, i a la qual també ha assistit la directora d'Afers Corporatius i Legals de la companyia, Rocío Ingelmo.

I és que l'empresa ha confirmat que després dels dos últims anys i "gràcies fonamentalment a l'estabilitat fiscal", s'ha "suavitzat la caiguda" en els volums de vendes de tabac, i s'ha aturat l’"acusat descens de doble dígit anual" que estava produint-se, informa Altadis en nota de premsa.

Fernández de Barrena ha assenyalat que aquest contraban suposa "una pràctica il·legal que cal eradicar"

Una situació que ha permès a Altadis mantenir la compra de tabac extremeny, conjuntura en la qual també ha estat "determinant la relació qualitat/preu" que ofereix el tabac de la comunitat, que és "molt apreciat" pel Grup Imperial Brands, així com el compliment per part dels agricultors dels requisits exigits pel Grup als seus proveïdors.

CONTRABAN DE TABAC

Sobre aquesta qüestió, Jon Fernández de Barrena ha manifestat després de la reunió amb Fernández Vara, que "el contraban de fulla de tabac, que ha augmentat significativament a la regió als últims anys, fa molt de mal a la imatge de qualitat del tabac extremeny".

Fernández de Barrena ha assenyalat que aquest contraban suposa "una pràctica il·legal que cal eradicar", i en què és necessària la implicació de tots, "els primers els propis agricultors que en la seva gran majoria actuen responsablement i no s'han de veure perjudicats per uns pocs irresponsables als quals no importa posar en joc el futur del sector".

D'aquesta manera, apunta que l'adquisició de les 8.500 tones de tabac en verd extremeny aquesta temporada permetrà a Altadis "seguir tenint un paper preponderant" a les compres de tabac a la Comunitat d'Extremadura, serà novament el "primer comprador" i l’"única empresa" del sector que comprarà tabac per sobre de la seva quota de mercat de cigarrets a Espanya.

A més, Altadis assenyala que realitza totes les seves compres a la Companyia Espanyola de Tabac en Branca (CETARSA) directament, una societat pública que realitza una "tasca fonamental de suport a l'agricultor extremeny" i que contribueix a preservar l'elevada qualitat del tabac.

Segons les dades aportades per la companyia, durant els últims sis anys, Altadis ha adquirit en aquesta comunitat un total de 72.500 tones de tabac en verd, xifra que equival aproximadament a dues vegades la collita actual espanyola.

"Aquesta xifra dóna idea de l'elevat compromís d'Altadis i la seva preocupació per contribuir a garantir la sostenibilitat i l'ocupació al sector del tabac extremeny", ha conclòs el conseller delegat.

Últimas noticias