Alta volatilitat en Popular: rebota un 2% i lidera les pujades en l'Ibex

El banc es desploma, així i tot, un 30% en l'acumulat de l'any i un 69% en els últims 12 mesos

Per

Bolsamania | 02 mai, 2017

Avui toca pujar. Enmig de la volatilitat que experimenten les accions de Banco Popular en 2017, aquest dimarts pugen més d'un 2% i lideren els guanys en l'Ibex 35. Malgrat aquest rebot, perden un 30% del seu valor l'any i gairebé un 70% en els últims 12 mesos.

La volatilitat entorn del banc continua sent alta. Les accions han tancat amb una variació de més de l'1%, sigui en verd o en vermell, en 14 de les últimes 20 sessions. El biaix, això sí, és cap a les pèrdues.

Aquesta setmana Popular tornarà a ser protagonista amb els resultats del divendres. El consens d'analistes de FactSet espera que el banc presidit per Emilio Saracho reporti pèrdues de 28 milions d'euros, en contrast amb el benefici de 94 milions del primer trimestre del 2016. En el conjunt de l'any, va tancar amb nombres vermells rècord de 3.485 milions d'euros.

Mentrestant, els 'hedge funds' segueixen afinant les seves apostes contra el banc. Lansdowne ha estat l'últim a moure fitxa. La setmana passada ho va fer també Marshall Wace, el baixista més agressiu amb un 2,16% del capital, que va reduir des del 2,26% anterior. En total, les posicions agregades van sumar el 12,19% del capital el 14 d'abril, segons l'última actualització del regulador.

L'arribada d'Emilio Saracho a la presidència no ha expulsat als 'hedge funds', que de fet van augmentar la seva aposta després de la Junta General d'Accionistes, en la qual l'executiu va admetre que el banc està "curt de capital". Així, va reconèixer que el futur passa per una gran ampliació de capital o per una operació de consolidació amb una altra entitat.

Últimas noticias