Alstom cau: acomiadarà 1.500 treballadors i els guanys baixen fins als 174 milions d'euros

Nomenarà Philippe Petitcolin president del consell i planeja reduir deute en 2.000 milions

Per

Bolsamania | 15 nov, 2023

Les accions d'Alstom han deixat aquest dimecres un 15,24%. La companyia fabricant de trens ha anunciat els seus plans de retallar 1.500 llocs de treball alhora que ha donat a conèixer els resultats de la primera meitat de l'any, un període durant el qual el benefici net ajustat es va reduir fins als 174 milions d'euros, enfront dels 179 milions del mateix període de l'any passat.

El primer semestre, les vendes d'Alstom van assolir els 8.400 milions d'euros i la cartera de comandes va ser de 90.100 milions d'euros. Mentrestant, el flux de caixa lliure es va col·locar en -1.119 milions d'euros.

"El flux de caixa lliure negatiu d'Alstom durant aquest primer semestre és un clar avís al canvi. Si bé la demanda es manté sostinguda, malgrat certa volatilitat, el nostre exercici comercial ha estat feble", explica Henri Poupart-Lafarge, president del consell d'administració i director executiu d'Alstom. Com ha afegit, "la integració de Bombardier Transportation continua avançant. Tot i això, l'execució del programa Aventra ha estat més complexa del previst".

"El creixement de la producció i les vendes s'està accelerant. Estem duent a terme un pla d'acció integral per mantenir la nostra qualificació de grau d'inversió i assegurar els nostres objectius a mitjà termini. Confiat en la solidesa del nostre treball pendent i en les sòlides bases comercials d'Alstom, estic totalment compromès a assumir aquest desafiament”, ha afirmat.

La companyia treballa en un pla integral operatiu, comercial i d'eficiència de costos. A més, ha decidit reforçar el balanç del grup i es proposa reduir la posició de deute net en 2.000 milions d'euros d'aquí al març del 2025.

Com detallen, depenent de les condicions del mercat, Alstom està considerant una sèrie de transaccions per accelerar el despalanquejament de l'empresa, que inclouen un programa d'alienació d'actius, que ja s'ha engegat i que generarà uns ingressos d'entre 500 i 1000 milions d'euros, emissions d'accions i semblants, incloent-hi el refinançament de determinats actius, i una ampliació de capital amb dret de preferència per als accionistes.

D'altra banda, a la propera Assemblea General d'Accionistes, que se celebrarà el juliol de 2024, es proposarà Philippe Petitcolin com a membre i president del Consell. En conseqüència, el paper de president i director general es dissociarà i Henri Poupart-Lafarge mantindrà el càrrec de director general.

Últimas noticias