Almirall rep llum verda de Brussel·les pel seu medicament contra la queratosi solar

Klisyri suposa un avanç contra aquesta malaltia de la pell que es pot derivar en un càncer

Per

Bolsamania | 19 jul, 2021

Almirall ha rebut l'aprovació per part de la Comissió Europea per Klisyri (tirbanibulina), el seu tractament tòpic contra la queratosi solar, segons ha anunciat en un comunicat. La seva aprovació representa un important progrés per a la lluita contra aquesta malaltia relacionada amb l'exposició a raigs ultraviolats.

"L'aprovació de Klisyri suposa un gran avanç per als pacients amb queratosi actínica, que busquen nous tractaments que puguin oferir-los una millor tolerabilitat i tractaments de curta durada", afirma Gianfranco Nazzi, director de l'empresa en un comunicat.

Es calcula que la prevalença de la queratosi actínica o solar a la població europea es troba al voltant del 18% i s'estima que la seva incidència augmentarà per, entre altres causes, l'envelliment de la població, la major exposició a raigs ultraviolats (UV) i els canvis de comportaments de la societat.

"És la malaltia cutània precancerosa més freqüent i es creu que està infradiagnosticada o es considera pell danyada pel sol. És molt important tractar aquesta afecció, ja que podria reduir tant l'aparició de càncer de pell en pacients amb QA com la càrrega associada a aquesta malaltia en el futur", indica Susana Puig, cap de Servei de Dermatologia de l'Hospital Clínic de Barcelona. Afegeix que "la tirbanibulina, sent un tractament de 5 dies, contribuirà a millorar significativament el tractament de les lesions de QA".

L'aprovació es basa en els resultats positius de dos estudis de fase III publicats al New England Journal of Medicine.

Últimas noticias