Almirall i Kaken acorden la llicència i distribució d'efinaconazol a Europa

És un antimicòtic tòpic indicat per al tractament de la infecció per fongs de la ungla

Per

Bolsamania | 01 jul, 2021

Almirall i Kaken Pharmaceutical han anunciat aquest dijous un acord de llicència i distribució a través del qual Kaken Pharmaceutical atorga Almirall els drets exclusius per al desenvolupament i comercialització de la solució tòpica d'efinaconazol a Europa.

Segons els termes de l'acord, Kaken Pharmaceutical rebrà un pagament en efectiu per avançat, a més de potencials pagaments per fites i royalties sobre les vendes netes del producte. Almirall té previst celebrar una reunió amb les autoritats reguladores prèviament a la sol·licitud d'autorització de comercialització del producte a Europa durant els propers 12 mesos.

La incorporació d'aquest nou producte permet a Almirall enfortir la seva cartera europeu de dermatologia mèdica i reforçar el seu compromís amb els pacients i dermatòlegs oferint opcions terapèutiques innovadores.

Aquest principi actiu, un antimicòtic de la família dels triazols descobert per Kaken Pharmaceutical, està indicat per al tractament de l'onicomicosis, una infecció fúngica de l'ungla. Atès que té una baixa afinitat de fixació amb la queratina, component principal de les ungles, l'efinaconazol té propietats superiors per penetrar les ungles. S'estima que la prevalença global de onicomicosis es troba al voltant del 5,5% i aquest tipus d'infecció és responsable del 50% de totes les consultes per problemes de les ungles.

El producte es comercialitza al Japó des de 2014 amb el nom comercial de Clenafin. També es comercialitza als Estats Units, Canadà, Corea, Taiwan, Hong Kong i Macau per altres companyies amb les que Kaken Pharmaceutical manté acords estratègics sota el nom comercial de Jublia.

Últimas noticias