Almirall i Absci signen un acord per desenvolupar tractaments amb IA per a malalties dermatològiques

A més de royalties sobre els productes, Absci podrà rebre fins als 650 milions de dòlars

Per

Bolsamania | 14 nov, 2023

Almirall i Absci Corporation, companyia dedicada a la creació de fàrmacs mitjançant intel·ligència artificial (IA) generativa, han anunciat aquest dimarts un acord amb l'objectiu de col·laborar en el descobriment, desenvolupament i comercialització de teràpies dissenyades mitjançant IA per tractar malalties dermatològiques cròniques i debilitants.

L'aliança combina la plataforma Integrated Drug Creation d'Absci amb l'experiència d'Almirall en dermatologia mèdica. Aquest acord representa un pas més en la creació de fàrmacs mitjançant intel·ligència artificial i té com a objectiu dissenyar medicaments que transformin la vida de les persones que pateixen malalties de la pell”, ha dit Almirall en un comunicat.

Aquesta és la primera col·laboració d'Almirall al camp dels fàrmacs generats per IA, i es produeix uns mesos després que Absci anunciés que podia dissenyar i validar nous anticossos terapèutics utilitzant la seva IA generativa de 'Zero Shot'. Segons els termes de l'acord, Absci aplicarà la tecnologia per descobrir i dissenyar candidats terapèutics per a dues dianes dermatològiques. A més de royalties sobre els productes, Absci podrà rebre fins a 650 milions de dòlars aproximadament en concepte d'upfront i pagaments per R+D i fites posteriors a l'aprovació en els dos programes si totes les fites es completen amb èxit.

"Almirall ha triat Absci perquè la seva plataforma de novo és realment innovadora per tractar de resoldre els reptes més grans de la indústria, que van de la mà de grans necessitats mèdiques no cobertes", ha declarat el Dr. Karl Ziegelbauer, Chief Scientific Officer a Almirall. "La nostra col·laboració posa en relleu el compromís d'Almirall a seguir enfocaments innovadors per ajudar els pacients que pateixen malalties greus de la pell a assolir el seu somni de portar una vida sana".

"La nostra col·laboració amb Almirall suposa un important pas endavant en el desenvolupament de fàrmacs dermatològics i pretén transformar les vides de les persones que pateixen malalties de la pell", ha assenyalat Sean McClain, fundador i CEO d'Absci. "Creiem que la col·laboració generarà enormes coneixements científics i tècnics, que permetran crear fàrmacs amb IA per tractar malalties inflamatòries cròniques més extensament. Treballar en aquest ambiciós projecte amb una companyia líder mundial i visionària al camp de la dermatologia mèdica donarà impuls al nostre camí cap al desenvolupament de millors productes biològics per a una àmplia gamma de malalties que afecten milions de persones diàriament”.

Últimas noticias