AllianceBernstein qüestiona el consell de MásMóvil per la seva connivència amb l'opa

A més, insta a forçar una millora del preu i cercar una oferta competidora

Per

Bolsamania | 12 jun, 2020

Actualitzat : 16:42

L'oferta de compra (OPA) dels fons KKR, Cinven i Providence per l'operadora de telecomunicacions MásMóvil no té una catifa vermella absoluta per garantir-ne l'èxit, tot i que ja compta amb gairebé el 30% de suport del capital abans fins i tot que l'accepti la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Un exemple que queden detalls per lligar és la gestora AllianceBernstein, que no sols ha redoblat la seva presència a l'accionariat, sinó que també mostra el seu descontentament amb el suport de part del consell a l'oferta llançada pels fons.

Quant a la seva presència en el capital, AllianceBernstein ha passat els últims dies de controlar prop de l'1,2% del capital de l'operadora presidida per Meinrad Spenger a depassar el 2,2%, segons les dades que figuren al supervisor del mercat i tot indica que aquesta participació pot anar augmentant en el futur més immediat.

Una presència en el capital que, a més, porta aparellada la seva opinió sobre l'oferta de compra, que valora cada acció de MásMóvil en 22,5 euros i que, segons els termes en què està redactada, posa com a base els 26 euros per títol com a preu mínim perquè pugui tirar endavant una possible oferta competidora.

CRÍTIQUES

La gestora nord-americana considera que l'opa dels tres fons “infravalora substancialment MásMóvil, basant-se en les pròpies previsions de l'equip gestor respecte a la capacitat de generació de 'free cash flow'', indica a Bolsamanía.

A més, explica que, en el seu deure de fiduciari dels seus clients, AllianceBernstein ha expressat al propi consell la seva opinió sobre l'oferta d'adquisició, instant-li que aspiri a una millora dels termes de l'OPA i, fins i tot, que cerqui una oferta competidora que millori els termes d'aquesta.

“Esperem que el consell d'administració s'asseguri que el valor dels accionistes es maximitza en aquest procés d'OPA”, afegeix la gestora, que apunta la presa de posició de l'òrgan de direcció. Assegura que hauria d'estar “preocupat per l'òptica d'aquesta situació, a causa del fet que quatre membres del consell poden tenir interessos duals, en unir-se al consorci comprador”, en referència al suport que han mostrat a l'OPA la família Ybarra Careaga, Inveready i Key Wolf; a més de Providence, atès que el fons comprador ja controla el 9% de MásMóvil.

L'opció d'una contraoferta és, ara com ara, una incògnita. No sols perquè el principal candidat a una licitació, el seu competidor Orange, s'hagi posat de perfil; també per les pròpies condicions que marquen els tres fons. D'una banda, perquè els accionistes actuals només poden acceptar una altra oferta si aquesta supera els 26 euros. Per un altre, perquè en cas que aquesta alternativa tirés endavant, MásMóvil haurà de desembutxacar a KKR, Cinven i Providence 22,6 milions d'euros com a compensació.

Últimas noticias