Alibaba anuncia per sorpresa el canvi de CEO: Eddie Wu substitueix Daniel Zhang

Daniel Zhang liderarà Alibaba Cloud Intelligence Group com a president i conseller delegat

Per

Bolsamania | 20 jun, 2023

Alibaba ha anunciat aquest dimarts per sorpresa que Eddie Wu succeirà Daniel Zhang com a conseller delegat de la companyia i el substituirà al Consell d'Administració. La successió es produeix després que l'empresa xinesa més gran de comerç electrònic digués al març que es dividirà en sis grups empresarials.

La companyia també ha comunicat que Joseph C. Tsai, actual vicepresident executiu, succeirà Daniel Zhang com a president de l'empresa.

Els dos nomenaments entraran en vigor el 10 de setembre d'aquest any. Després d'aquesta transició, Alibaba ha dit que Daniel Zhang continuarà liderant Alibaba Cloud Intelligence Group com a president i conseller delegat.

"Ha estat un honor i un privilegi increïble liderar Alibaba Group com a CEO durant els últims vuit anys i com a president durant els últims quatre anys. Aquest és el moment adequat per a mi per fer una transició, atesa la importància d'Alibaba Cloud Intelligence Group a mida que avança cap a una escissió completa. Estic desitjant treballar estretament amb Joe i Eddie els propers mesos per garantir una transició fluida", ha declarat Daniel Zhang, president i CEO d'Alibaba Group.

"De cara al futur, estic compromès a enfortir el lideratge de mercat d'Alibaba Cloud Intelligence Group fent que la computació al núvol i la intel·ligència artificial siguin més accessibles per a empreses de totes les mides i indústries a mesura que continuen la seva transformació digital. El sorgiment de la IA generativa també ha obert noves i emocionants oportunitats que Alibaba Cloud Intelligence Group està ben posicionat per capturar”, ha afegit.

"Agraeixo la confiança del Consell d'Administració d'Alibaba Group i em sento honrat de succeir Daniel com a conseller delegat d'Alibaba", ha declarat Eddie Wu, que, a més d'assumir el càrrec de conseller delegat, continuarà sent president de Taobao, filial al 100%, i de Tmall Group.

Últimas noticias