Albella demana a les cotitzades comunicacions al mercat sense "ambigüitats"

El president del supervisor demana informació clara als fets rellevants

Per

Bolsamania | 19 jun, 2019

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) té un missatge per a les cotitzades: les comunicacions que s'enviïn al supervisor han de ser "clares" i actuar amb "lleialtat i respecte" al mercat.

El president de l'organisme, Sebastián Albella, ha aprofitat la seva intervenció en el VII Fòrum del Conseller, organitzat per IESE, KPMG i El País per donar una estirada d'orella a les empreses davant la forma en què compleixen la seva obligació de comunicar al mercat informació rellevant i ha demanat que s'acabin els missatges "ambigus".

"Les normes s'han de complir, tant en lletra com en esperit. Als fets rellevants que es publiquen després d'una filtració no cal explicar-ho tot, donar-ne tots els detalls, però no ens agrada el llenguatge calculat", ha criticat Albella. El president de la CNMV ha estat clar: el supervisor no està conforme amb les comunicacions "mitjanament ambigües" i que busquen "transmetre el que està passant d'una manera que indueix a pensar que el que està passant és una cosa diferent del que passa en la realitat ".

Les empreses han de transmetre al mercat informació "clara, veraç i exacta", encara que ha evitat referir-se a casos concrets com el tuit d'Ana Botín, presidenta de Banc Santander, sobre l'acord amb LetterOne per refinançar DIA. Albella ha insistit que és molt important complir amb un estàndard de "lleialtat i de realitat" quan el supervisor requereix informació sobre una situació concreta. "De vegades acceptem que no se'n donin detalls que poden perjudicar els interessos legítims de l'empresa corresponent, en poder no ser necessaris perquè el mercat es faci una idea de les situacions, però demanem un llenguatge clar", ha insistit.

Per Albella la clau està en el fet que la companyia compleixi els preceptes del Bon Govern Corporatiu per transmetre confiança als inversors, per reforçar la credibilitat de la pròpia empresa i per afavorir el creixement i la creació de valor a llarg termini.

REGULACIÓ PER A LES MONEDES DIGITALS

Albella s'ha referit també a la necessitat de regular a nivell global les monedes digitals per mitigar els riscos que poden implicar aquestes divises digitals, com els de custòdia o de blanqueig. El gegant Facebook ha estat l'últim actor a sumar-se al mercat de les monedes digitals. Aquest dimarts va anunciar el llançament de la seva pròpia moneda digital, que es dirà libra, per a 2020 recolzada per socis fundadors com Visa o Uber. L'objectiu de Facebook és simplificar l'enviament de diners per Internet sobretot per als 1.700 milions de persones que encara no tenen accés a un banc tradicional.

"Des de la CNMV, i aquesta sensibilitat la comparteix el Banc d'Espanya, som favorables al fet que hi hagi regulació a nivell europeu i internacional, perquè tots aquests fenòmens nous representen riscos rellevants de custòdia, de blanqueig, etc.", ha manifestat Albella que ha definit la iniciativa de Facebook com a "molt interessant".

"Hi ha les monedes digitals pures, les que representen valor, i els actius criptogràfics que donen drets i tendeixen a semblar-se als valors o títols (bons, accions). El nostre camp d'actuació com CNMV és aquest segon, el de les ICO. L'altre és un àmbit més propi de les autoritats monetàries i de supervisió bancària. És una iniciativa relacionada amb els diners electrònic, una cosa que té més de deu anys", ha explicat el president de la CNMV.

Últimas noticias