Aena cau en borsa: HSBC retalla la seva valoració fins a 125 euros per acció

Per la negativa evolució de la pandèmia de coronavirus a curt termini

Per

Bolsamania | 18 gen, 2021

Aena cau en borsa (-3%; 137,20 euros) després d'una retallada de valoració dels analistes d'HSBC, que han reduït el preu objectiu a 12 mesos fins als 125 euros des dels 145 euros per acció.

Els analistes del banc britànic van elevar al desembre la seva valoració fins als 145 euros des dels 115 euros, però ara han tornat a retallar el seu preu per la negativa evolució del coronavirus a curt termini, que tindrà un impacte més gran en el seu negoci del previst fa un mes.

Per exemple, el govern britànic ha decidit tancar tots els corredors de viatges cap al seu país des d'aquest dilluns, 18 de gener, per evitar importacions de noves soques de la Covid-19 i com a mesura de protecció extrema del país.

Malgrat l'arribada de les vacunes, els principals països europeus, com el Regne Unit, Alemanya i França, que al seu torn són els principals emissors de turistes al territori espanyol, s'han vist obligats a aplicar fortes restriccions per frenar la pandèmia.

Així les coses, els analistes d'HSBC anticipen que el negoci d'Aena, gestor dels aeroports espanyols, trigarà més temps a recuperar-se, igual que el d'altres empreses com IAG i Meliá Hotels.

Els aeroports de la xarxa d'Aena van tancar el 2020 amb 76.060.000 de passatgers, un 72,4% menys que l'any anterior. El mercat espera una forta recuperació durant el 2021, però a curt termini la visibilitat encara és molt reduïda.

REDUCCIÓ DEL PAGAMENT DE RENDES

A més, un altre catalitzador negatiu per al valor és que Aena ha plantejat reduir en un 50% el pagament de la renda mínima garantida dels inquilins dels seus locals comercials des del final del primer estat d'alarma, que va concloure el juny de 2020, fins al setembre de 2021.

"Mala notícia per a Aena, que veuria reduïts els seus ingressos comercials en uns 470 milions durant aquests 15 mesos. Si es confirma finalment la mesura, tindria un impacte negatiu del -2% en valoració (fins als 153,2 euros/acció des dels 156,36 euros/acció actual)", afirmen des de Bankinter.

Tot i això, afegeixen que "es tracta d'una correcció puntual, i reprendrà les pujades a mesura que avanci l'any i vagi restablint-se el trànsit aeri. El 65% dels seus ingressos vénen del negoci aeronàutic i preveiem que la seva demanda es recuperarà amb més força i velocitat que fins i tot el cicle econòmic. D'altra banda, la companyia presenta una sòlida posició financera, que tot just es deteriora el 2020, tot i les circumstàncies", de manera que mantenen la seva recomanació de compra.

Últimas noticias