Aena assigna 41 llicències per al servei d'assistència a terra a les aerolínies

Tenen una vigència de 7 anys

Per

Bolsamania | 26 set, 2023

Aena ha assignat 41 llicències per al servei d'assistència a terra a les companyies aèries (handling) a 43 aeroports per un període de 7 anys, i aquestes entraran en vigor "durant els primers mesos del 2024", ha informat aquest dimarts la companyia.

Entre les companyies que s'han endut les llicències, destaca Iberia, que s'ha adjudicat el servei a 29 aeroports, mentre que Aviapartner i Groundforce n'han aconseguit 15 i 12, respectivament.

La companyia assegura que “el procés ha complert amb els objectius marcats en termes de qualitat i sostenibilitat mediambiental”, i que les propostes dels licitadors “suposen millores molt significatives respecte a la situació actual”.

"En concret, el 80% de la flota dels operadors de handling serà elèctrica el 2024 i el 88% el 2030. Se superen àmpliament els mínims establerts al plec de 34 i 49%, respectivament. A més, el 2024 la flota sostenible arribarà al 99,23% i el 2030 arribarà al 100%”, manifesta.

Pel que fa a la qualitat del servei, explica Aena, "s'amplien també els acords relacionats amb els temps de lliurament de l'últim equipatge: els operadors de handling s'han compromès a una reducció del 20%".

"Tot això redundarà en una millora de la qualitat del servei al passatger sense que s'incrementin les tarifes que els operadors apliquen a les companyies aèries, gràcies als compromisos de descompte. En concret, els licitadors han ofert una reducció mitjana addicional del 6% sobre les tarifes màximes de rampa actuals", afegeix.

Sobre l'entrada en vigor d'aquestes noves llicències, que es produirà "durant els primers mesos del 2024, abans de la temporada d'estiu", la companyia "establirà un calendari de transicions esglaonat sobre la base de la mida de l'aeroport i dels canvis d'operador, si escau".

A partir de l'assignació d'aquestes llicències, les companyies aèries han d'establir la relació comercial amb els operadors en possessió de les noves llicències.

Aquest concurs de serveis d'assistència a terra a tercers, en la categoria de handling de rampa, aglutina, entre altres tasques, l'assistència d'equipatges, l'assistència a les operacions en pista i l'assistència de la càrrega i el correu pel que fa manipulació física entre la terminal de l'aeroport i l'avió. Queden fora d'aquest procés els serveis d'assistència de combustible, que es pugen a un altre procés.

Últimas noticias