Aena adjudica a Iberdrola i Endesa el subministrament d'electricitat 100% renovable

S'assegura el cost del 36% de l'energia consumida durant els propers cinc anys

Per

Bolsamania | 04 jul, 2023

Aena ha adjudicat el contracte de subministrament d'electricitat procedent del 100% d'energies renovables per a tots els centres gestionats per la companyia a Endesa i Iberdrola per als propers cinc anys.

L'objectiu d'aquest contracte és fer les gestions relacionades amb la compra de l'energia amb certificats d'origen 100% renovable per als aeroports, així com la gestió de la producció de les plantes fotovoltaiques en règim d'autoconsum que, gradualment, s'incorporin a la xarxa daeroports.

Els punts de subministrament elèctric han estat agrupats en set lots per a la seva adjudicació en funció de la ubicació geogràfica. Endesa proveirà els centres agrupats en cinc lots, mentre que Iberdrola subministrarà electricitat a les instal·lacions de baixa tensió.

Es desestima l'oferta a preu fix a cinc anys del lot de l'aeroport internacional Regió de Múrcia per no ser competitiva i es tornarà a licitar únicament aquest aeroport.

En aquest contracte s'ha establert un percentatge del consum a preu fix durant cinc anys, amb el propòsit de mitigar el risc de volatilitat del mercat. El percentatge finalment seleccionat és del 36% del total del consum anual del 2024.

Aquest percentatge s'anirà incrementant a mesura que entrin en servei les noves plantes fotovoltaiques. D'aquesta manera, s'estabilitzarà la despesa energètica, que quedarà reflectida en la reducció de la factura de l'electricitat.

Últimas noticias