Aedas Homes compleix les fites del seu Pla Estratègic ESG fixades pel 2021-2022

Busca transcendir del seu exercici purament financer posant el focus a l'Agenda 2030

Per

Bolsamania | 08 jun, 2022

Aedas Homes ha fet un pas ferm al seu Pla Estratègic ESG 2021-2023 en complir amb èxit les fites compromeses per a l'exercici 2021-2022, estipulades en 11 mesures concretes aconseguides. Amb aquest Pla, alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'ONU, Aedas Homes busca transcendir del seu exercici purament financer posant el focus als reptes de l'Agenda 2030.

"El Pla ESG d'Aedas Homes dona resposta, a través de bones pràctiques, als múltiples desafiaments que ha d'afrontar la companyia i el sector en general als propers anys", assegura Esther Duarte, directora de Recursos Corporatius d'Aedas Homes, que preveu que aquesta pionera iniciativa convertirà la companyia en la promotora ESG líder el 2030.

En concret, a nivell ambiental, i amb l'objectiu a llarg termini de neutralitzar el 50% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle, Aedas Homes ha aconseguit fites com que el 42% de les promocions que va finalitzar va obtenir una qualificació energètica A-A, és a dir, es tracta de residencials amb el màxim nivell d'eficiència energètica i confort per als usuaris; i, a més, el 62% de les que va posar en marxa tenen com a objectiu obtenir aquesta qualificació energètica d'A-A.

En segon lloc, Aedas Homes ha impulsat l'Anàlisi del Cicle de Vida (ACV) en totes les promocions de manera que mesura l'impacte ambiental des de l'extracció de les matèries primeres fins al final de la seva vida passant per la seva construcció; i estudia les mesures a implementar per reduir-ho. A més, la companyia va tancar l'exercici amb un 100% de les promocions desenvolupades sota criteris sostenibles de conformitat amb els estàndards del Segell Ecoliving propi recollit al Llibre Verd o al certificat internacional BREEAM.

En compromisos socials, Aedas Homes es va centrar en mesures adreçades a l'equip de més de 300 professionals de la companyia, que han fet que Aedas Homes es converteixi en un referent de qualitat i d'innovació. "Hem prioritzat la fidelització de talent, iniciatives de conciliació de vida laboral i familiar i el benestar físic i mental", explica Esther Duarte, que ressalta que aquestes mesures han estat reconegudes amb el prestigiós segell Great Place to Work.

"Totes aquestes iniciatives ambientals i socials han estat alineades amb el desenvolupament dʻun govern corporatiu sòlid", explica la directiva. En matèria de governança, la promotora s'ha situat com a pionera, com algunes empreses de l'IBEX 35, en establir incentius lligats a objectius en sostenibilitat a curt i llarg termini de l'equip directiu i treballadors, ha definit i aprovat la seva política ESG, ha actualitzat el mapa de riscos per integrar els de naturalesa ESG i està treballant per obtenir la certificació del sistema de Compliance segons la norma UNE 19601. A això cal afegir que Aedas Homes va rebre una qualificació de baix risc en matèria d'ESG de 15,7 punts per Sustainalytics, xifra que situa l'empresa en una posició de lideratge en termes de sostenibilitat, compromís social i bon govern.

"Complir amb els objectius ESG reforça el compromís d'Aedas Homes amb la cura del medi ambient i, especialment, amb les necessitats i exigències dels clients", apunta Esther Duarte, que avança que Aedas Homes no es conforma a ser referent a ESG: "Treballem per adaptar-nos als nous canvis del sector i construir una companyia forta i transformadora".

I conclou: "El compromís amb el desenvolupament sostenible portarà una reducció de riscos econòmics per al sector garantint l'accés a un finançament més avantatjós i salvaguardant l'èxit d'Aedas Homes a llarg termini; alhora que creant valor per als clients, treballadors, proveïdors, accionistes i la comunitat en general".

Últimas noticias