ACS saldarà dos terços dels seus 2.700 milions de deute si ven la Divisió Industrial
Bank of America ha incrementat el preu objectiu d'ACS a 25 euros per títol
Actualitzat : 15:49
ACS liquidarà dos terços del seu deute amb la venda de la Divisió Industrial al grup francès Vinci. De fructificar aquesta operació, la constructora espanyola podrà situar el seu passiu en 900 milions d'euros per a final d'any, enfront dels 2.700 milions que va declarar en el primer semestre, d'acord amb la previsió que realitza Bank of America (BofA) al seu últim informe.
La financera estatunidenca ha realitzat aquests càlculs tenint en compte que l'oferta de Vinci ascendeix a 5.200 milions d'euros (2.800 milions en efectiu i altres 2.400 milions en accions o també en metàl·lic). Els ingressos d'aquesta transacció "s'utilitzaran per a reduir el deute", aconseguint una posició de caixa neta de fins a 4.300 milions al tancament de 2020 si ho rep tot en efectiu. En cas d'aconseguir la màxima quantitat d'accions, serien 1.900 milions.
Noticia relacionada
ACS conseguirá la liquidez para superar el Covid a cambio de la joya de su coronaEncara no és clar quin percentatge del capital de Vinci rebria ACS, però des de Bank of America sostenen que "seria racional demanar un component alt d'accions", limitant l'efectiu als 2.800 milions. Aquesta estratègia contrasta amb la d'altres analistes, que defensen que la millor opció és obtenir la major part possible en efectiu, per a enfortir el seu balanç de cara a la crisi ocasionada per la pandèmia de Covid-19.
A més de pagar el deute, ACS podria destinar l'efectiu a finançar noves inversions en concessions o a completar la inversió en actius d'Energia que no vagi a transferir a Vinci. També es considera la possibilitat que retorni una part als accionistes a través de dividends o recompres d'accions.
En qualsevol cas, Bank of America ha millorat el preu objectiu de la companyia encapçalada per Florentino Pérez de 22 a 25 euros per títol, canviant la seva recomanació a 'Neutral' des d''Infraponderar'. Es tracta d'un potencial alcista molt limitat, ja que el valor es va situar en els 24,17 euros aquest dilluns després d'acumular un repunt del 30% en les dues últimes sessions.
El consens dels analistes de FactSet és una mica més optimista i atorga a cadascun dels seus títols un preu objectiu de 29,47 euros, la qual cosa suposa una revaloració del 22% respecte al tancament d'aquest dilluns. El 77% dels experts recomana 'Comprar' accions de la constructora, mentre que 15% aconsella 'Mantenir' i només un 8% es decanta per 'Vendre'.
La firma estatunidenca també té dubtes sobre aquesta operació. "L'acord elimina el negoci més gran i de més marge d'ACS", remarquen els analistes. En concret, la Divisió Industrial va contribuir amb 350 milions al benefici net de 2019, que representa el 36% dels 962 milions que va guanyar en aquest exercici. Tenint en compte aquestes xifres, es produirà una "significativa dilució dels guanys", encara que es produeixi un estalvi en el cost dels interessos.
ANÀLISI TÈCNICA
Respecte a l'aspecte tècnic del valor, l'analista de 'Bolsamanía', José María Rodríguez, sosté que "l'espelma setmanal de la setmana passada ve a avisar-nos que la formació correctiva en 'cap i espatlles' a la qual estava donant forma el preu fins fa uns dies està fallant. És a dir, que si el títol cau serà a conseqüència d'una altra cosa".
"L'experiència ens ha demostrat en nombroses ocasions que quan aquest tipus de figures fallen, al final el preu sol tornar a l'origen del moviment: els màxims de juny en els 25,62 euros. I per damunt tenim la directriu baixista, en els 27,90-28 euros", conclou aquest expert.