ACS rebrà 206 milions després de confirmar-se el pagament del dividend de Hochtief

La filial alemanya ha confirmat l'augment del 16% de la retribució a l'accionista

Per

Europa Press | 28 abr, 2020

Hochtief manté el pagament del dividend proposat per a enguany a compte dels resultats de 2019 malgrat la crisi, de manera que repartirà entre els socis un import de 5,80 euros per acció, que a més suposa un increment del 16% respecte a l'any anterior. Per tant, ACS rebrà uns 206 milions d'euros, en virtut de la participació de control d'un 50,4% que té en la constructora alemanya.

Hochtief va aprovar així mateix abonar aquesta retribució als socis malgrat l'impacte negatiu que van registrar els seus comptes de 2019 a conseqüència de la sortida de la filial australiana Cimic de l'Orient Mitjà.

El dividend va ser aprovat a la junta general d'accionistes de la firma germana, que es va celebrar de manera telemàtica i amb la intervenció del seu president executiu, Marcelino Fernández Verdes, per videoconferència des de Madrid.

A la seva intervenció, va indicar que Hochtief revisarà les previsions de resultats per al conjunt de 2020 que va publicar al començament d'exercici, "si fos necessari", una vegada es determini l'impacte de la crisi en els mercats on opera, és a dir, Europa, Amèrica del Nord i Àustria.

"Quan tinguem més visibilitat sobre les conseqüències que tindrà sobre els nostres mercats aquesta crisi, facilitarem una actualització de les previsions, si fos necessari", va assegurar davant els socis el també conseller delegat d'ACS.

Hochtief, després de presentar al febrer els comptes de 2019, va indicar que preveia tancar l'exercici 2020 amb un benefici operatiu net d'entre 690 i 730 milions, comparat amb 669 milions l'any anterior, la qual cosa implica un creixement d'entre un 3,1% i un 9%.

De moment, el primer executiu de la companyia va indicar que s'estan fent tots els esforços perquè "l'impacte de la crisi en els seus negocis sigui el menor possible".

OBRES SEGUEIXEN EL SEU CURS

Així, va detallar que durant el primer trimestre, el desenvolupament dels seus contractes de construcció i serveis han seguit el seu curs "malgrat la crisi". "En general, les activitats del grup continuen progressant en el marc de les restriccions que s'han implementat, i estem contínuament monitorant els riscos i la resposta a les canviants condicions per garantir la seguretat del nostre personal", va explicar Fernández Verdes.

No obstant això, va reconèixer que la crisi provocada per la pandèmia presenta per a tots uns reptes i dificultats "inimaginables fa molt poc temps". A més, va assenyalar el "sever impacte" que la cotització de Hochtief ha registrat en el marc de l'enfonsament de les borses de tots el món.

Malgrat tot això, el primer executiu de Hochtief considera que el "futur de la companyia és ple d'oportunitats". Segons va indicar, tenen identificats projectes pels quals competir localitzats als seus tres mercats estratègics per un valor conjunt d'uns 600.000 milions, dels quals uns 230.000 milions corresponen a contractes de concessió.

Així mateix, va remarcar que ja han reajustat els riscos de les dues terceres parts de la seva cartera de contractes, en el marc del procés de revisió de projectes anunciat l'any passat pel grup ACS.

Al tancament del passat any, Hochtief comptava amb una cartera d'obres pendents de realitzar per valor de 51.400 milions d'euros, després d'aconseguir durant l'any passat nous projectes per 30.400 milions.

Últimas noticias