ACS negocia un ERO que afectarà 260 treballadors de les seves filials industrials

El procés coincideix amb la venda de part del negoci industrial a Vinci per 5.200 milions d'euros

Per

Europa Press | 30 nov, 2020

ACS

14:00 24/12/24

  • 47,88
  • 1,06%0,50
  • Max: 47,90
  • Min: 47,36
  • Volume: -
  • MM 200 : 40,54

ACS ha iniciat les negociacions amb els sindicats per dur a terme un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) a 260 persones procedents de dues de les seves filials d'enginyeria, cosa que coincideix amb la venda de part del seu negoci industrial a la francesa Vinci per un valor de 5.200 milions d'euros.

Segons informació d'EP de fonts sindicals, els acomiadaments serien de 207 persones en el cas d'Intecsa Enginyeria Industrial i 53 en el de Initec Energia, que representen al voltant del 55% i un 75%, respectivament, de les seves plantilles.

Tot i l'anunci que momentàniament els acomiadaments afectarien només a aquestes dues empreses, els sindicats preveuen una onada d'expedients en altres filials industrials del grup que persegueixin "buidar de personal la companyia abans de vendre-la".

A part de Cobra, que concentra del 18% de les vendes del grup presidit per Florentino Pérez, en aquest negoci industrial també es troben Dragados Offshore, Cymi, MAESSA, Maetel, Imasapi, Etra o Semi, entre d'altres.

Algunes d'aquestes empreses van presentar diversos Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per qüestions econòmiques, tècniques, organitzatives i productives durant l'any per la crisi sanitària, encara que no de força major, els que va flexibilitzar el Govern per intentar mantenir l'ocupació, ja que les empreses d'enginyeria en principi no s'hi podrien acollir.

Les converses per l'ERO han començat i hauran d'acabar amb acord abans del pròxim 31 de desembre. En cas contrari, les parts hauran d'acudir al Tribunal Superior de Justícia de Madrid. Les condicions parteixen del mínim legal de 20 dies per any treballat.

SANCIÓ PEL TERMINI DELS PAGAMENTS

L'Audiència Provincial de Madrid va condemnar recentment Cobra Instal·lacions i Serveis a eliminar dels seus contractes o comandes de subministrament de formigó les condicions relacionades amb el termini de pagament a proveïdors, que superava l'anterior termini màxim legal de 60 dies naturals.

La decisió respon a una apel·lació realitzada per ACS a l'Associació Nacional Espanyola de Fabricants de Formigó Preparat (Anefhop), que fa vuit anys que estava demanant a l'empresa a retirar dels seus contractes les condicions de pagament que infringien la legislació contra la morositat.

Segons una anàlisi de Sabadell, l'impacte d'aquesta sentència és "limitat", ja que les vendes de Cobra a Espanya només suposen el 6% de la facturació total i recorda que el període mitjà de pagament de les empreses de l'IBEX és de 169 dies, en línia amb els 90-180 dies que registrava Cobra. Entorn a la una de la tarda, les seves accions pujaven un 0,45%, fins als 26,94 euros.

Últimas noticias