ACS inverteix 450 milions a Escòcia en el major parc eòlic marí flotant

Cobra, filial del grup de Florentino Pérez, espera que estigui operatiu el 2020

Per

Europa Press | 28 gen, 2019

ACS

14:05 15/11/24

  • 41,78
  • 0,72%0,30
  • Max: 42,00
  • Min: 41,24
  • Volume: -
  • MM 200 : 39,19

ACS, a través de la seva filial industrial Cobra, invertirà 450 milions d'euros en aixecar a les costes d'Aberdeen, a Escòcia, el que serà el major parc eòlic marí del món amb tecnologia flotant, que es preveu que estigui en operació el 2020, segons ha informat la companyia.

El projecte, en el qual participa l'enginyeria espanyola Sener, s'emmarca en l'aposta que la filial del grup que presideix Florentino Pérez està realitzant per la inversió en construcció de noves instal·lacions de generació d'energies renovables.

Cobra va estrenar recentment una primera fase d'aquesta instal·lació, en la qual la companyia controla el 90% del capital. El 10% restant es reparteix entre diversos socis escocesos.

El parc eòlic 'Kincardine', que s'aixeca a uns quinze quilòmetres mar endins de les costes escoceses, comptarà amb una potència de 50 megawatts (MW) a l'horitzó de 2020. La instal·lació té garantida una tarifa de 3,5 ROCs (Renewable Obligation Certificates), un terme que equival a 190 euros per megawatt a l'hora.

El projecte d'ACS compta amb la participació de la companyia d'enginyeria espanyola Sener

La filial d'ACS ja va posar en marxa una primera fase d'aquest projecte, una turbina subministrada per Vestas de 2 MW de potència. L'energia que genera s'està exportant a la xarxa britànica de transmissió.

Cobra espera anar sumant a aquesta primera turbina cinc posicions flotants més, 9,6 MW de potència cadascuna, fins a sumar així els 50 MW que tindrà el projecte.

La filial industrial d'ACS és propietària intel·lectual d'una patent de tecnologia flotant construïda en formigó i sospesa la possibilitat d'usar-la en alguna de les posicions que es construiran en la segona fase d'aquest parc. En la primera fase s'ha utilitzat una tecnologia flotant metàl·lica.

PARTICIPACIÓ DE SENER

El projecte d'ACS compta amb la participació de la companyia d'enginyeria espanyola Sener, que s'encarrega des de la supervisió de la fabricació de les plataformes flotants fins a l'anàlisi de viabilitat tècnica del muntatge dels aerogeneradors, passant per la prestació de l'assistència tècnica a la monitorització de la planta.

El director de Renovables a Sener, Miguel Domingo, va destacar que amb la seva col·laboració en aquest projecte, Cobra i Sener busquen "treballar conjuntament en la reducció de costos per a futurs parcs eolico-flotants", atès que, segons les empreses, és "la més apropiada per qualsevol ubicació amb bon recurs eòlic i on la profunditat no permeti una fonamentació convencional".

Últimas noticias