ACS i Acciona guanyen un contracte de 2.200 milions per construir túnels a Austràlia

Dins el projecte 'Suburban Rail Loop East' de la ciutat de Melbourne

Per

Bolsamania | 12 des, 2023

Suburban Connect, el consorci format per Acciona, CPB Contractors, del grup Cimic (ACS), i la italiana Ghella ha estat seleccionat pel govern de Victòria per dur a terme el primer lot de túnels del projecte Suburban Rail Loop East, a Melbourne (Austràlia), per valor de 3.600 milions de dòlars australians (2.200 milions d'euros).

En aquest sentit, cal destacar que CPB Contractors té una participació del 40% del contracte, segons ha explicat la companyia.

L'obra consisteix en la construcció d'un tram de 16 dels 26 quilòmetres de túnels bessons del projecte, incloent-hi la construcció dels túnels entre els barris de Cheltenham i Glen Waverley i diverses obres a la zona de cotxeres (Southern Stabling Yard), el primer pas crític en la transformació de la xarxa de transport públic de la ciutat.

El president executiu del Grup CIMIC, Juan Santamaría, ha dit que "CPB Contractors és un líder de la indústria en el lliurament de construccions complexes i aporta dècades d'experiència a aquest primer paquet important de SRL East, proporcionant connexions de transport crítiques per a la ciutat. "Ens complau haver estat seleccionats pel govern de Victòria per construir aquesta valuosa peça d'infraestructura, que millorarà les vides de les persones a l'est i sud-est de Melbourne".

El projecte Suburban Rail Loop transformarà la xarxa de transport públic de Melbourne, remodelant el creixement de la ciutat i reduint el nombre de vehicles en circulació. Així mateix, reduirà els temps de viatge i la congestió, connectant els victorians amb destinacions clau d'ocupació, salut i educació a l'est i sud-est de Melbourne.

Per al director general de CPB Contractors, Jason Spears, “en treballar en col·laboració amb el govern de Victòria i l'Autoritat del Circuit Ferroviari Suburbà, CPB Contractors es compromet a donar suport als residents, les comunitats locals i les empreses, brindant als victorians totes les oportunitats per beneficiar-se dels avantatges socials, laborals, d'habilitats i resultats de sostenibilitat que crearà aquest projecte”.

S'espera que els treballs de tunelació comencin el 2026.

Tant ACS com Acciona són presents a Austràlia amb diferents contractes. ACS, per exemple, a través de la seva filial Thiess, s'ha adjudicat un contracte al país valorat en 120 milions de dòlars australians (73 milions d'euros) per operar la mina de magnesi de Groote Eylandt, ubicada a l'estat Territori del Nord.

Recentment, Acciona ha aconseguit també la construcció del tram est de la línia de transmissió elèctrica de HumeLink (Nova Gal·les del Sud) per 1.400 milions de dòlars australians (850 milions d'euros). A més, la companyia va obtenir el contracte per al disseny i la construcció del túnel occidental de la Badia de Sydney (Western Harbour Tunnel) que, valorat en uns 4.240 milions de dòlars australians (2.746 milions d'euros), suposa el contracte de construcció més gran de la història d'Acciona.

Últimas noticias