ACS col·loca 1.100 milions en bons per pagar el seu macroprojecte de Los Angeles
El tren sense conductor que construirà a l'aeroport de la ciutat, un projecte de 4.900 milions
ACS ha col·locat una emissió de bons de 1.300 milions de dòlars (uns 1.100 milions d'euros) als Estats Units en el marc del finançament dissenyat per costejar el projecte de tren sense conductor que construirà a l'aeroport de Los Angeles.
Els socis del consorci contribuiran amb una injecció de capital per uns 103 milions de dòlars (87 milions d'euros) més per finalitzar les obres
Es tracta del 'macrocontracte' que el grup que presideix Florentino Pérez va aconseguir juntament amb la seva filial Hochtief el passat mes de gener per construir i explotar durant trenta anys del nou sistema automàtic de transport de viatgers de l'aeròdrom. El projecte està estimat en 1.950 milions de dòlars (1.570 milions d'euros) i el grup espera que li aporti ingressos per 4.900 milions de dòlars (4.156 milions d'euros) durant tot el període d'explotació.
L'emissió de bons, que va registrar una demanda set vegades superior a l'oferta de títols, costejarà el gruix del projecte. El seu finançament es completa amb un crèdit bancari de 269 milions de dòlars (uns 228 milions d'euros) subscrit amb els bancs CIBC, Mizuho, SMBC, Korea Development Bank i TD Bank.
Així mateix, l'aeroport anirà realitzant pagaments per un total d'uns 1.000 milions de dòlars (uns 850 milions d'euros) durant la construcció del tren, i els socis del consorci contribuiran amb una injecció de capital per uns 103 milions de dòlars (87 milions d'euros) addicionals en finalitzar les obres.
ACS i els seus socis recuperaran tota aquesta inversió i atendran aquest finançament en el projecte cobrant un cànon anual de l'aeroport durant els trenta anys en què posteriorment explotaran el sistema de transport automàtic. Això suposa una cartera futura d'ingressos pel referit import de 4.900 milions de dòlars (4.156 milions d'euros) per a tot el període de concessió.
El grup es va adjudicar aquest 'macrocontracte' a través d'un consorci que lidera en un 40% en el cas de la construcció i el 36% a la concessió, i que completen l'americana Fluor, la britànica Balfour Beatty i el fabricant de trens automàtics Bombardier.
SIMILAR AL TREN DE BARAJAS
Aquesta multinacional canadenca serà l'encarregada de subministrar els 44 trens amb què es prestarà el servei, uns vehicles similars als que operen al de Madrid Barajas per unir la terminal T-4 amb la terminal satèl·lit. En concret, el projecte consisteix a construir a l'aeroport de Los Angeles una línia ferroviària elevada i de 3,6 quilòmetres de longitud per la qual circularà un tren automàtic sense conductor, que transportarà viatgers entre les terminals de l'aeroport, el seu aparcament i la parada de tramvia.
Aquest tren sense conductor, que ha d'estar llest el 2023, forma part del pla de modernització de l'aeroport de Los Angeles, el segon major dels Estats Units.
A aquest contracte, aconseguit al gener i signat a l'abril, l'han succeït altres en aquest mercat durant els últims mesos, com una línia de metro de Toronto i una presa al Canadà, amb els quals ACS reforça la destacada presència amb què ja compta a Amèrica del Nord, actual primer mercat de la companyia per ingressos. El grup que presideix Florentino Pérez ha aconseguit aquests projectes mentre a Espanya està pendent del tancament de la presa d'Abertis també junts amb la seva filial Hochtief i la italiana Atlantia.