Acciona llança per a les seves pimes proveïdores un programa de descarbonització

Les acompanyarà en el disseny d'una estratègia realista de neutralitat climàtica

Per

Bolsamania | 21 jul, 2023

ACCIONA

17:35 04/10/24

  • 122,10
  • 0,08%0,10
  • Max: 123,50
  • Min: 120,10
  • Volume: -
  • MM 200 : 113,62

Acciona ha llançat el programa “Descarbonització de Proveïdors” per acompanyar petites i mitjanes empreses (pimes) que formen part de la seva cadena de valor en el disseny d'una estratègia realista de neutralitat climàtica. La participació al programa té caràcter voluntari i gratuït per part de les companyies, que són seleccionades a sectors d'activitat d'altes emissions.

D'aquesta manera, Acciona busca impulsar la descarbonització del seu ecosistema de proveïdors i avança en el seu objectiu de descarbonització de la cadena de valor, ja que les emissions indirectes associades a la cadena de subministrament corresponen a un 51% del total de la petjada de carboni de la companyia.

El pla consistirà a dissenyar per a cada participant un Pla Estratègic de Descarbonització a partir d'una visió integral de les seves emissions actuals amb una identificació i mesurament fiable. Per això, s'establiran uns objectius concrets i graduals en el temps i un pla d'acció amb mesures a curt-mitjà termini per disminuir les seves emissions associades, així com a llarg termini amb l'objectiu d'assolir la neutralitat climàtica el 2050.

Per tant, el programa es dissenya a mida per tal d'esglaonar adequadament els esforços de cadascuna de les empreses adherides. A més, Acciona brindarà a les empreses el suport tècnic per donar traçabilitat dels seus èxits de descarbonització mitjançant la iniciativa internacional Climate Neutral Now d'UNFCCC.

Actualment, la companyia està acompanyant, a través de l'àrea de Consultoria i Disseny Regeneratiu d'Enginyeria, més de 50 proveïdors del grup en la definició del seu pla de descarbonització, per tal d'aconseguir la neutralitat climàtica el 2050.

Així mateix, el 2022, l'àrea d'Enginyeria de Construcció va complir amb l'objectiu inclòs al Pla Director de Sostenibilitat d'Acciona, elaborant els cinc primers plans de descarbonització i aconseguint l'adhesió de les empreses a la iniciativa de les Nacions Unides.

El programa "Descarbonització de Proveïdors" està alineat amb els objectius de reducció d'emissions d'Acciona el 2030. La companyia s'ha compromès a reduir les emissions directes i les derivades del consum d'energia en un 60%, i les emissions d'abast 3, corresponents principalment a la cadena de subministrament, en un 47%. Aquests objectius són compatibles amb l'objectiu marcat per les Nacions Unides de limitar l'ascens de temperatures globals a 1,5 ºC.

Últimas noticias